Jumbo haalt zijn grootste offshore wind opdracht binnen in Taiwan

Jumbo gaat de het transport en de installatie van de wind turbine generator (WTG) substructures uitvoeren voor het Yunlin Offshore Wind Farm (OWF) in Taiwan. Eerder dit jaar haalde Jumbo het contract binnen van Yunneng Windpower Co voor het transport van 40 monopiles, 120 monopile secties en 40 transition pieces en de installatie van 80 transition pieces. Het transport gaat vanuit Duitsland naar Taiwan. Michael Kahn, Managing Director, Jumbo: “Dit is een memorabel moment voor Jumbo. Het Yunlin-project is het grootste contract dat we ooit binnen hebben gehaald in ons 50-jarige bestaan. En het is bijzonder omdat wij onze Shipping- en Offshore-divisies kunnen combineren.”

Jumbo Arkona project Foto Jumbo 16-6-2019
Jumbo Arkona project. Foto, Jumbo.

De voorbereidingen en planning van de werkzaamheden zijn al begonnen, het eerste transport staat gepland voor in Q4 2019 en de installatie voor medio 2020.

Het 640 MW offshore windproject van Yunlin is het eerste grote multi megawatt offshore windproject in Taiwan. Het komt zo’n 8 kilometer buiten de Taiwanese westkust te liggen en krijgt 80 turbines van de 8 MW-klasse van Siemens Gamesa.

Jumbo gaat de schepen uit de K-klasse en de J-klasse gebruiken, en ook andere heavy lift schepen van derden en deck carriers voor het vervoeren van de monopiles, secties en transition pieces. De J-klasse schepen met DP2-mogelijkheden worden gebruikt voor de installatie van de transition pieces.