Jumbo klaart grote klus voor eerste drijvende LNG-importterminal in Bangladesh

In 2017 kreeg Jumbo de opdracht binnen van Geoceanvoor voor het Moheshkhali-project. De eerste drijvende LNG-importterminal van Bangladesh. De Moheshkhali LNG-importterminal komt langs de oevers van het Moheshkhali-eiland in de Baai van Bengalen te liggen om de toekomstige energievoorziening voor Bangladesh veilig te stellen.

De drijvende LNG-importterminal van Moheshkhali omvat een Floating Storage and Regasification Unit (FSRU), een onderwaterboeisysteem en een onderzeese pijpleiding, die de terminal gaat verbinden met een onshore pijpleidingsysteem.

Opdracht van Jumbo
Jumbo was verantwoordelijk voor het transporteren en installeren van het afmeersysteem voor de FSRU. Het ging om het installeren van 8 suction piles/anchors (aanzuigpalen/ankers), 1 Pipe Line End Terminal (PLEM) en 1 pad evenals de scouring protection voor de palen. De voorbereidingen waren begonnen in december 2017 en de uitvoering startte in januari van dit jaar. Door het Jumbo offshore-team aan boord van de Jumbo Javelin is de opdracht met succes voltooid.

Uitdagend project
Tom Rijnders, projectmanager Jumbo: “De omstandigheden in dit project waren soms uitdagend door sterke stroming en de slechte zichtbaarheid, maar de bemanning aan boord wist uitstekend te presteren met veel vindingrijkheid en doorzettingsvermogen om het project binnen de specificaties te kunnen volbrengen.”

Jumbo liet verder in een reactie weten zij zich verheugen op een volgende zelfde soort opdracht.

Jumbo Javelin met al het materieel aan boord.