Kans op storm

Hoek van Holland Storm

Vandaag is een onstuimige dag met veel regen en wind. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten en aan de noordkust kan het vanavond enige tijd stormen. De storm zal volgens Rijkswaterstaat zorgen voor verhoogde waterstanden langs de kust.

Rond het middaguur krijgt het westen van het land als eerste te maken met zware windstoten. De meeste wind wordt in de loop van de avond in het noordelijk kustgebied verwacht. Het stormachtige weer houdt geruime tijd aan. De windwaarschuwingen blijven tot zeker woensdagochtend van kracht.

De eerste herfststorm van het seizoen komt na een lange periode van bijna twee maanden met opvallend rustig weer. Op 10 augustus veroorzaakten de restanten van hurricane Bertha langs de Nederlandse kust voor het laatst stormachtig weer met zware windstoten.

Ook de stormdepressie die nu het weer in Europa beïnvloedt is ontstaan uit een voormalige hurricane, Gonzalo genaamd. Gonzalo trok vorige week over de Bovenwindse Eilanden.

Zware windstoten kunnen gemakkelijk schade aanrichten en bomen ontwortelen. Door het uitzonderlijk zachte en veelal rustige weer van de afgelopen weken staan veel bomen nog in blad waardoor ze kwetsbaar zijn voor windvlagen. Het risico op afbrekende takken en omvallende bomen is extra groot.

Meer… KNMI