Kersten Europe opent productievestiging in de Verenigde Arabische Emiraten

KerstenMiddleEastBurj al Arab

Door de toenemende vraag uit het Midden Oosten naar gebogen delen start buigspecialist Kersten Europe een lokale productielocatie voor het buigen van profielen van staal, RVS en aluminium.

De GCC-regio, met name de Verenigde Arabische Emiraten, staat wereldwijd bekend om de prachtige architectuur. Vanuit de Nederlandse productievestiging heeft Kersten Europe al een belangrijke bijdrage geleverd aan een aantal indrukwekkende bouwwerken, waaronder het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa (828 m) en ’s werelds meest luxueuze hotel, de Burj al Arab.

Al enkele jaren heeft Kersten Europe een verkoopkantoor in Dubai. Met het opzetten van een lokale productievestiging zal de marktvraag naar lokaal gebogen profielen worden beantwoord. Handelend onder de naam Kersten Middle East zal de nieuwe locatie zich volledig richten op de lokale markt met het koud buigen van profielen en buizen van staal, RVS en aluminium.

Kersten Middle East is gevestigd in Ras Al Khaimah, één van de Verenigde Arabische Emiraten, gelegen op circa 100 km ten noorden van de metropool Dubai. De productiehal is ingericht met een serie geavanceerde Europese profielbuigmachines.

Hans Besseling, Managing Director van de Kersten Europe groep: “Het opstarten van Kersten Middle East past bij de strategie om onze positie in interessante, groeiende markten, zoals het Midden Oosten, te versterken”.

Vanaf 1 december as. zal de productie van start gaan.

Meer… Kersten Europe en Kersten Middle East