Kerstsfeer in FutureLand


Rondom de Kerst is het extra gezellig in FutureLand. Dankzij alle activiteiten in de kerstvakantie is FutureLand als gezinsuitje nóg leuker! Naast de gezellige sfeer rondom de kerstboom, met appelbeignets, erwtensoep en glühwein, zijn er vernieuwde leerzame kinderrondleidingen en informatieve speurtochten. Of bekijk de tentoonstelling ‘De container: stalen doos met visie’. Deze tijdelijke expositie toont de geschiedenis van de container, de vele toepassingen ervan en de invloed van ‘containerisatie’ op de wereldhandel. Ook maakt de FutureLand Ferry naast reguliere rondvaarten dagelijks een uitgebreide ‘containertour’ en een lichtjestour.

Sfeervolle lichtjestour door donkere haven in december
In december biedt FutureLand bijzondere rondvaarten. Bekijk vanaf het water de sprankelende verlichting van de modernste containerterminals ter wereld. In het donker natuurlijk!

De rondvaarten starten later dan de reguliere rondvaarten van de FutureLand Ferry. Om 16:30 uur gaan de trossen los voor deze ‘lichtjestour’. Maasvlakte 2 zie je zo op een wel heel bijzondere manier. In de namiddag ontstaat tijdens de donkere dagen rond kerst een spannend spel van donker en licht. Verwonder je onderweg over de talloze lichtjes. De Rotterdamse haven wordt niet voor niets de grootste kerstboom van Nederland genoemd!

Praktische informatie Lichtjestours
De rondvaarten met de FutureLand Ferry starten om 16:30 uur en duren circa 1 uur. Kort na de start van de rondvaart valt de schemer in. Bij helder weer is nog net de zonsondergang te zien. Nadat de zon onder is gegaan vaart de FutureLand Ferry langs de terminals in aanbouw van APMT en RWG. Een ervaren voorlichter geeft tijdens de rondvaart een toelichting op wat buiten allemaal valt te zien, maar óók wat in het duister aan het zicht onttrokken is.

De bijzondere rondvaart vertrekt in december op woensdag en zondag en tijdens de kerstvakantie zelfs dagelijks* om 16:30 uur, op de dagen dat FutureLand geopend is. Tickets kosten € 8,75 p.p. Kinderen tot zes jaar varen mee voor € 5,00 en tot drie jaar zelfs gratis. Reserveer via www.futureland.nl

Nieuwsgierige kinderen verzamelen
De speciale kinderrondleidingen zijn gratis toegankelijk en worden georganiseerd van zondag 21 december tot en met zondag 4 januari. Doordeweeks en op zondag 21 december, 26 december, 28 december en 4 januari starten de kinderrondleidingen om 11.30 uur. Ook worden er nieuwe speurtochten uitgedeeld.

Meer… Havenbedrijf Rotterdam