Kick-off 06-polsbandjescampagne van Reddingsbrigade Nederland 21 mei

Reddingsbrigade Nederland en de politie slaan opnieuw de handen ineen voor de landelijke 06-polsbandjescampagne. De kick-off vindt plaats op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, op het strand van Scheveningen. Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland, overhandigt dan om 13.00 uur het eerste 06-polsbandje aan Kim Kötter.

Gemiddeld 775 vermissingen 
Jaarlijks worden in de zomermaanden, op het strand en bij recreatieplassen, gemiddeld 775 vermiste kinderen herenigd met hun ouders of begeleiders. Dit aantal daalt sinds 2015, mede dankzij acties als de 06-polsbandjescampagne. Reddingsbrigade Nederland stelt 100.000 exemplaren gratis ter beschikking. De 06-polsbandjes zijn vanaf 21 mei gratis verkrijgbaar bij de posten van de Reddingsbrigade of KNRM. Ouders of begeleiders kunnen hierop hun telefoonnummer noteren. Daardoor worden zij zich direct meer bewust van de kans op vermissing. Bovendien draagt dit initiatief bij aan een veiliger gevoel tijdens een dagje uit.

Kick-off
Na het officiële moment van de kick-off helpen de lifeguards van de Reddingsbrigade én Chase, de politiehond van het populaire tv-programma PAW Patrol van Nick Jr., met het uitdelen van de 06-polsbandjes. De lifeguards geven ook graag tips over hoe ouders met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat ze elkaar uit het oog verliezen. Voor jong en oud zijn tot 16.00 uur leuke en leerzame activiteiten op het strand te beleven. Deze worden georganiseerd door de Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade, die ook stoere voer- en vaartuigen showt. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen, schatgraven, kleuren, klosgooien en een wedstrijdje met beachflags spelen. Bovendien is Chase beschikbaar voor een ‘meet-and-greet’.