Kijkplaatje: Bouwplaats van de nieuwe zeesluis IJmuiden

Zo groot is de bouwplaats van de nieuwe zeesluis IJmuiden. In het Sluis Haven Informatiepunt (SHIP) in IJmuiden kunnen bezoekers alles over de bouw en werking van de nieuwe zeesluis in IJmuiden en de ontwikkelingen in het Noordzeekanaalgebied ervaren. SHIP ligt direct naast de plek waar de sluis nu wordt gebouwd. Daarnaast is er aandacht voor duurzaamheid en innovatie in de regio en beroepsmogelijkheden in de techniek.

Ook is er een Technolab waar jongeren technieklessen krijgen, er zijn diverse vergaderruimtes voor zakelijke bijeenkomsten en er is een restaurant met dakterras met uitzicht op het sluizengebied. Ga voor meer informatie over SHIP naar www.ship-info.nl.

In april dit jaar mocht SHIP de 50.000e bezoeker verwelkomen. Koen Overtoom, CEO van Havenbedrijf Amsterdam: ’’SHIP vertelt het belangrijke verhaal over de regionale, nationale en internationale rol van de havens van het Noordzeekanaal, de werkgelegenheid, de innovatie en natuurlijk de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. Wij zijn heel trots op het succes van SHIP en natuurlijk op het aantal bezoekers dat onze verwachtingen overtreft.’