KISS Supplier Caballo Galiceno voor de tweede keer te water

KISS Supplier Caballo Galiceno (bouwnummer 435), ontworpen en gebouwd door Shipyard De Hoop, is voor de tweede keer te water gelaten. Een paar weken voor oplevering heeft Shipyard De Hoop van de Mexicaanse rederij Oceanografia een grote meerwerk order ontvangen. Deze order moest in een zeer hoog tempo, in een dok, uitgevoerd worden. Opvallende feature aan het schip is het enorme zeepaard (in het mexicaans Caballo de Mar) aan beide zijkanten. Een verwijzing naar het logo van Oceanografia en tevens een knipoog naar het feit dat deze schepen echte ‘werkpaarden’ zijn. De eerste KISS Supplier (reeks van vier), de Don Alfonso (bouwnummer 434), is reeds opgeleverd en succesvol aan het werk in Mexico.

Enkele weken voor de oplevering van de eerste KISS supplier Don Alfonso heeft Shipyard De Hoop een grote meerwerk opdracht ontvangen voor alle vier de in aanbouw zijnde KISS suppliers (434, 435, 432 en 433) van de Mexicaanse rederij Oceanografia. Oceanografia kreeg de mogelijkheid om langdurige contracten binnen te halen. Er waren echter twee problemen. De KISS Suppliers in aanbouw bij De Hoop hadden meer ‘deadweight’ nodig (nieuwe deadweight > 2500 ton). Tevens moesten de positionerings / navigatie systemen volgens een DPII notatie gebouwd worden in plaats van de reeds eerder bestelde DPI notatie. Het meerwerk is uitgevoerd in samenwerking met Pars Navis, Shipdock Harlingen, Alphatron, Eekels, Navis en SIN. De Caballo Galiceno gaat van start met haar officiële ‘seatrials’ en zal naar verwachting half september worden opgeleverd.

Het nieuwe KISS ontwerp (Keep It Simple Stupid) van Shipyard De Hoop heeft inmiddels de interesse gewekt van verschillende internationale rederijen. Dit blijkt uit de verschillende aanvragen die Shipyard De Hoop momenteel in behandeling heeft.

KISS ontwerp
Het KISS ontwerp is een nieuw ontwerp van Shipyard De Hoop en is een reactie op de trend dat bevoorradingsschepen steeds ingewikkelder worden. Ook daar waar het niet noodzakelijkerwijs bijdraagt aan de functionaliteit. Vele bevoorradingsschepen worden onnodig duur en ingewikkeld ontworpen en gebouwd. Het devies van De Hoop is: wat er niet op zit, kan ook niet kapot. Zo heeft De Hoop bijvoorbeeld gekozen voor een geknikte romp in plaats van een schip met ronde spanten. Iets wat al jaren niet meer gedaan werd en velen verbaasde. Echter deze specifieke rompvorm geeft 15% minder weerstand dan haar ronde voorgangster en een flinke brandstofbesparing. Met de nieuwe indeling van de tanks in de romp en de machinekamer op het hoofddek, heeft de KISS Supplier ook circa 30% meer laadruimte dan al haar concurrenten van gelijksoortige afmetingen. Hierdoor speelt het ontwerp in op de trend dat er steeds meer verschillende producten naar de boorvelden vervoerd moeten worden. De Hoop heeft haar opgedane ervaring bij het ontwerp en de bouw van hotelpassagiersschepen toegepast op het ontwerp van het accommodatiegedeelte, wat geleid heeft tot een efficiënte en comfortabele accommodatie voor 30 personen. Deze accommodatie zorgt er tevens voor dat er een enorm werkdek overblijft van maar liefst 430 m2. Het schip is een vernieuwende combinatie van gebruiksvriendelijkheid aan de ene en het gebruik van de nieuwste technologiën aan de andere kant. Het satellietgestuurde positioneringssysteem en de dieselelektrische voorstuwing met roerpropellers zijn hier een goed voorbeeld van. Kortom een echt ‘Werkpaardje’.

Bron: Shipyard De Hoop, 29-08-2011;