Kleine krachtpatsers stelen de show in Zwartsluis

NSDOpduwerEleven1

Kunnen modelopduwers een echte sleepboot – van enkele tonnen zwaar – in beweging krijgen? Het spectaculaire antwoord op die vraag krijgt u tijdens de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis! In de Kolksluis, het kloppend hart van het evenement, geven leden van de Duitse modelbouwgroep ‘Opduwer Eleven’ tijdens het Hemelvaartweekend opmerkelijke demonstraties met hun modelopduwers. Het team uit het Duitse Greven is helemaal gek van opduwers en ze hebben er de meest schitterende modelversies van gemaakt in de schaal 1:6. Niet alleen met de modellen op zich, maar zeker ook met de prestaties maken zij furore in eigen land en in het buitenland. Eerder hebben ze bewezen dat er veel mogelijk is, met hun nauwkeurig en met veel oog voor detail gebouwde, modellen.
Deze modelopduwers ‘met pit’ gaan dit nu ook in het Overijsselse Zwartsluis laten zien. Dat gebeurt tijdens demonstraties , die alle dagen op het programma staan.

Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis
Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis is een tweejaarlijks evenement tijdens het Hemelvaartweekend. In 2014 staat het van 29 t/m 31 mei voor de 12e keer op de evenementenkalender. Tijdens het grootste sleepbootspektakel van Nederland presenteren zich 180 sleepboten en opduwers aan de kaden van het sfeervolle dorp aan het Zwarte Water. Meegesleept worden in de idyllische avondvaart én genieten van het grootste sleepbootspektakel van Nederland? Kijk op www.sleepbootdagen.com voor het complete programma.

IJsseldelta – Nederland in het klein
Zwartsluis ligt in de toeristische regio IJsseldelta, ook wel ‘Nederland in het klein’ genoemd omdat het alles te bieden heeft voor een totaalervaring op het gebied van water-, land- en stadsleven. Ontdek de Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt met bruisende evenementen en schatten aan cultuurhistorie. Geniet van onze eeuwenoude rivieren, watersportparadijs Zwartsluis , tapijtstad Genemuiden en de prachtige natuur van Nationaal Landschap IJsseldelta. Kom alvast in de stemming en kijk op www.ontdekdeijsseldelta.nl.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten