K&M Yachtbuilders levert twee schepen af

  • binnenland

Een drukke week op de werf van K&M Yachtbuilders in Makkum. Deze week worden er twee jachten afgeleverd aan hun nieuwe eigenaar.

De Bestevaer 45ST ‘Africa’ is de kleinste Bestevaer tot nu toe gebouwd door K&M. Haar Amerikaanse eigenaar is een oude bekende van de werf. Zijn eerste schip uit 2001 was een Bestevaer 60C en daarna heeft hij in 2005 een Bestevaer 53ST laten bouwen. Maar nu heeft hij aangegeven dat dit toch echt zijn laatste schip is. ‘Africa’ heeft inmiddels de werf verlaten en vaart nu met een internationale crew van 3 man richting Italië. Als de wateren van de Med uitvoerig verkend zijn, zal hij over ongeveer een jaar de oversteek naar de States maken. Uiteindelijk zal de ‘Africa’ in Seatlle haar vaste ligplaats vinden.

Een andere oplevering is voor de Bestewind 50 ‘Krabat’, wat zoiets als ‘kleine druktemaker’ in het Noors betekend. Na jarenlang in een houten klassieker gevaren te hebben, waren de eigenaren toe aan iets anders. Vooral het pilot house van de Bestewind 50 sprak hen erg aan, gezien de koude weersomstandigheden waar ze vaak in varen. ‘Krabat’ is de tweede Bestewind 50 onder Noorse vlag, de eerste is ‘Olivia’ welke twee maanden geleden opgeleverd werd.

Op dit moment wordt er op de werf gewerkt aan de volgende projecten:

– German Frers 88 ‘Tulip’
– Bestevaer 73S ‘Christoffer’
– Bestevaer 53ST ‘Suse’
– Bestevaer 49ST ‘Dondersteen’
– Stadtship 58 ‘music’
– Bestewind 50 ‘Princess of Tides’
– Bestewind 50 ‘Dockside’
– aluminium opbouw collega werf

Meer… K&M Yachtbuilders

Related news

List of related news articles