Koedood levert ‘groene’ motoren aan nieuwe bierboot Heineken

Koedood Dieselservices heeft een innovatief groen systeem ontwikkeld voor het nieuwe elektrisch aangedreven containerbinnenvaartschip “de Gouwenaar 2” van Nedcargo International. Het innovatieve en zuinige schip is speciaal ontworpen voor vervoer van containers gevuld met bier van Nederlands grootste bierbrouwer “Heineken” van Alphen aan den Rijn naar Rotterdam en Antwerpen.

Het schip krijgt 3 dieselgeneratoren, 1 set van 603 kW en 2 sets van 192 kW, die zijn enkel of samen in staat om de elektrische voortstuwing van stroom te voorzien. Het schip wordt door Concordia Shipyards in juli 2017 opgeleverd. Speciaal voor dit schip is er een EMIGREEN uitlaatgassen nabehandeling ontworpen. Hiermee voldoet het schip aan de nieuwe Europese Motorenrichtlijn die in 2020 van kracht zal worden.

25 % minder brandstofverbruik
Dankzij het ontwerp en de motoren zal het schip minimaal 25 % minder brandstof verbruiken dan een standaardschip van deze afmetingen. Verder is de installatie voorbereid om in de toekomst andere energiebronnen te gebruiken als stroombron, legt Gertjan van Gelder van Koedood uit: “Het schip wordt technisch uitgerust om met een batterijpakket, waterstofgenerator of andere energiebron te kunnen varen.”

NOX-reductie van 97 %
De elektromotor is ontworpen in samenwerking met Hybrid Ship Propulsion. “Met deze motoren zetten we een gigantische stap vooruit in de richting naar 100
procent schone uitlaatgassen,” aldus van Gelder. “Samen met de intelligente software, die de regeling tussen de generatorset, elektromotor en schroef regelt, realiseren we maar liefst een NOx-reductie van 97 procent. Bovendien voldoet het schip met onze Mitsubishi generatorsets ook aan de Europese standaardemissie Euro V voor vrachtwagens. We zijn erg blij dat wij voor dit schip deze groene innovatieve oplossing kunnen leveren.”