Koningin Máxima doopt ‘Vox Amalia’ van Van Oord 

Vrijdagmiddag 14 december heeft Koningin Máxima de nieuwe sleephopperzuiger ‘Vox Amalia’ van Van Oord gedoopt in Rotterdam. De doopceremonie was ook de finale van de viering van het 150 jarig bestaan van Van Oord.

Koningin Maxima tijdens doopceremonie Vox Amalia in Rotterdam Foto, Van Oord
Koningin Maxima tijdens doopceremonie Vox Amalia in Rotterdam Foto, Van Oord

Het schip lag afgemeerd aan de Wilhelminakade bij de Cruise Terminal in Rotterdam. Na de doopceremonie heeft het Roterdams Philharmonisch Orkest gespeeld en het Nederlandse DJ duo Sunnery James & Ryan Marciano.

Tijdens het bezoek aan Vox Amalia heeft de Koningin de bemanningsleden van de Vox Amalia ontmoet en gesproken met de technici die de bouw van het schip begeleidde. Ook heeft zij met een groep jongeren van Generatie Z gesproken. Deze kinderen van medewerkers en aandeelhouders deelden hun ideeën over een duurzame toekomst.

Over sleephopperzuiger Vox Amalia
Een sleephopperzuiger is een schip dat door middel van grote, krachtige pompen en motoren zand, klei, slib en zelfs grind van de zee- of rivierbodem kan opzuigen. De Vox Amalia is 158 meter lang en 36 meter breed met een laadvermogen van 18.000 kubieke meter. Het schip is gebouwd in Spanje in opdracht van Van Oord. Na de doop worden er proefvaarten gedaan in Nederland. Daarna wordt het schip wereldwijd op waterbouwkundige projecten ingezet.

Doopceremonie Vox Amalia in Rotterdam Foto, Van Oord
Doopceremonie Vox Amalia in Rotterdam Foto, Van Oord

Van Oord bestaat 150 jaar en is Koninklijk
Op zaterdag kregen de medewerkers en hun familieleden de gelegenheid om het schip te bezoeken. In 2018 vierde Van Oord zijn 150 jarig bestaan met diverse activiteiten, waaronder de doop van het subsea rock installatieschip Bravenes in mei en een internationaal symposium in de Laurenskerk in november. Tijdens dit symposium is Van Oord onderscheiden met het predicaat Koninklijk. Van Oord gaat zich voortaan als Koninklijke onderneming profileren in binnen- en buitenland.