Koninklijk paar op historische reddingboot Prins Hendrik van Reddingmuseum Dorus Rijkers

  • binnenland

KoningspaarVaartPrinsHendrik

Een beetje onrustig heeft hij er vannacht wel van geslapen, oudste vrijwilliger, Bob Pottkamp, 87 jaar. Vandaag mocht hij op de steiger staan samen met vrijwilliger Peter Miedema om te zorgen dat de aankomst van de Prins Hendrik aan de steiger vlekkeloos verliep. Een taak als walkapitein was belangrijk, want aan boord was vandaag het Koninklijk paar, die Den Helder, Warmenhuizen en Den Oever bezochten.

Bob, geliefd vrijwilliger, en oud marine man droeg vandaag zijn veteranenoutfit en groette de Koning en de Koningin dan ook met militaire groet. Koning Willem Alexander schudde hem direct enthousiast de hand, en Koningin Maxima ook. “Een dag om nooit meer te vergeten, en die hand, die was ik voorlopig niet meer!” aldus een zeer enthousiaste en tevreden Bob.

Het paar stapte aan boord bij de Boerenverdrietsluis, waar een speciale sluitsteen onthult werd, die het startsein gaf voor de restauratie van de sluis.

Schipper Herman de Wijn, machinist Peter Koopman en opstappers Tom Roos en Carel Dekker hadden de eer het Vorstenpaar op historische reddingboot Prins Hendrik een stukje over het water van Willemsoord te vervoeren. “Een schitterende belevenis!” aldus één van de mannen. De keuze voor schip de Prins Hendrik was eenvoudig, in 1951 doopte toenmalig Koningin Wilhelmina het schip, en vernoemde het naar haar toen reeds overleden gemaal Prins Hendrik, die altijd een groot hart voor de reddingmaatschappij had. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de Koning en Koningin juist op dit schip een stukje Willemsoord vanaf het water bekeken!
Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers kijkt tevreden en trots terug op deze bijzondere belevenis. “Onze schepen zijn nog actief in de vaart, en dat ook de Koning en Koningin er een stukje mee varen is natuurlijk prachtig. Voor het museum, maar vooral voor onze 75 vrijwilligers die zo hard werken om het museum en de schepen in ere te houden!” aldus Anne Phoelich, PR-medewerker van het museum.

Meer… Nationaal Reddingmuseum 

Related news

List of related news articles