Koninklijke IHC laat SEVEN RIO succesvol te water

Op de werf in Krimpen aan den IJssel heeft Koninklijke IHC (IHC) vandaag succesvol de 550  ton pijpenleger SEVEN RIO voor Subsea 7 te water gelaten. De doop en naamgevingsceremonie is uitgevoerd door Mevrouw Anelise Lara, Executive Manager van Petrobras voor het Libra Project.

Subsea 7 heeft voor het ontwerp en de bouw van het schip voor IHC gekozen, vanwege het goede track record op het gebied van levering en kwaliteit. De SEVEN RIO is het tweede van in totaal vier schepen die specifiek zijn besteld voor werk in de Braziliaanse wateren voor Petrobras. Na oplevering in 2016 zullen de SEVEN CRUZEIRO en de SEVEN SUN de vloot van Subsea 7 voor Petrobras completeren. Eerdere schepen geleverd door IHC aan Subsea 7  zijn: de SEVEN OCEANS, (pijpenlegger), de SEVEN SEAS, (pijpenlegger), de SEVEN ATLANTIC (diving support), en de SEVEN PACIFIC (pijpenlegger). Eerder dit jaar is de SEVEN WAVES, ook een 550 ton pijpenlegger, opgeleverd aan Subsea 7.

De SEVEN RIO heeft een totale lengte van 146 meter, een breedte van 30 meter en een klasse 2 dynamic positioning systeem. Het schip wordt uitgerust met een kantelbare pijplegtoren, die beschikt over een capaciteit van 550 ton voor het installeren van flexibele pijpleidingen. De toren heeft twee carrousels met een opslagcapaciteit van 1.500 en 2.500 ton. Verder wordt het schip uitgerust met twee ROV-installaties, die tot 3.000 meter diep kunnen werken. De bouw ligt
goed op schema.

“De tewaterlating van de SEVEN RIO is wederom een mijlpaal in de lange en succesvolle samenwerking met Subsea 7,” zegt Arjan Klijnsoon, Managing Director van de Offshore divisie van IHC. “We zijn trots om Subsea 7 een pijpenlegger te leveren die net als het zusterschip SEVEN WAVES – dat vroeger dan gepland is opgeleverd – gaat werken voor Petrobras.”

“Wij zijn vereerd dat Mevrouw Lara de doop en naamgevingceremonie wilde voltrekken. We kijken uit naar het moment waarop de SEVEN RIO samen met de SEVEN WAVES werkzaam zal zijn in de Braziliaanse wateren,” aldus Rachid Felix, Vice President- Commercial van Subsea 7 Brazil.

Aanvullende informatie
Naam SEVEN RIO
Type 550 ton pijpenlegger
Lengte 145,9 m
Breedte 29,9 m
Holte 13 m
Diepgang (operationeel) 8,5 m
Diepgang (max.) 8,3 m
Draagvermogen (operationeel) 7.025 ton
Draagvermogen (max.) 11.312 ton
Accommodatie 120 personen

Meer… IHC Merwede 

Related news

List of related news articles