Koninklijke Marokkaanse Marine plaatst order bij Damen

Na twee eerdere contracten met Damen Shipyards Group voor de levering van een ‘water making barge’ en een sleepboot, heeft de Koninklijke Marokkaanse Marine vijf Interceptors 1503 besteld. De schepen zullen worden gebruikt om illegale activiteiten zoals terrorisme en smokkel te bestrijden in de Marokkaanse wateren.

De Damen Interceptor 1503, ontworpen voor zeer snelle acties, kan een snelheid van 60 knopen bereiken. Deze snelheid wordt bereikt door het gebruik van een vooruitstrevend voortstuwingssysteem en hoogwaardige, lichtgewicht composietmaterialen.

Composietspecialisten
Drie dieselmotoren die elk een aparte schroef aansturen, zorgen voor de kracht van het voortstuwingssysteem. De romp is gemaakt van vezelversterkte kunststof in een epoxy hars matrix – vooral bekend vanwege zijn impactweerstand, duurzaamheid en lichte gewicht.

Doordat de beweeglijke Interceptors beschikken over extra ruimte in de cockpit voor de overlevenden van reddingsacties, zijn deze vaartuigen zeer geschikt voor het opsporen en aanpakken van illegale activiteiten.

Toegewijde R&D
Vanwege de verslechtering van internationale veiligheidsproblemen in het laatste decennium, heeft Damen een groeiende interesse in het aanbod van Interceptor vaartuigen opgemerkt. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, blijft het bedrijf investeren in een uitgebreid Research & Development programma om veilige, krachtige en ongekend snelle composietvaartuigen te ontwerpen en te bouwen.

Hoewel de Interceptor al een tijd onderdeel is van Damens portfolio, is deze laatste order van een zeer gewaardeerde klant als deze het ultieme voorbeeld van dit soort onderzoek. De vijf vaartuigen zijn namelijk de eerste van een gloednieuwe serie opnieuw ontworpen vaartuigen.

Alle vijf Interceptor 1503 vaartuigen zullen gebouwd worden op Damen’s hypermoderne scheepswerf die gespecialiseerd is in composietschepen. Het eerste vaartuig wordt in juni 2016 geleverd, waarna er iedere zes weken een nieuw vaartuig zal volgen.

Meer… Damen 

Related news

List of related news articles