Koninklijke onderscheiding voor directeur SAIL Amsterdam 2010

Directeur Daan Meijer van Stichting SAIL Amsterdam is vanochtend op het ministerie van Verkeer & Waterstaat benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg het ‘lintje’ uit handen van staatssecretaris Tineke Huizinga uitgereikt. Dit eerbetoon viel hem ten deel vanwege zijn bijzondere verdiensten in Den Helder op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied, onder andere voor SAIL Den Helder 2008. Inmiddels staat Meijer alweer enkele maanden aan het roer van SAIL Amsterdam 2010.

Den Helder
Op vele fronten heeft Daan Meijer zich geheel belangeloos ingezet voor Den Helder en haar omgeving. Met zijn onvertogen enthousiasme wist hij Den Helder in augustus 2008 om te vormen tot het nautisch epicentrum van Nederland. Vanaf 1995 was hij betrokken bij de organisatie van SAIL Den Helder. Eerst als voorzitter bemanningsevenementen in 1997 en in de jaren daarna spande hij zich in om SAIL in 2008 naar Den Helder te halen en werd vervolgens voorzitter van het stichtingsbestuur SAIL Den Helder. Dit alles deed hij op vrijwillige basis naast diverse fulltime functies bij het ministerie van Defensie.

Maatschappelijke activiteiten
Op maatschappelijk gebied was Meijer jarenlang actief als voorzitter van de Raad van Toezicht van Scholen aan Zee (Samenwerking Voortgezet Onderwijs Den Helder en Omstreken), als lid van de Stichting Huisvesting Scholen aan Zee en als secretaris van het stichtingsbestuur Centrum voor Technische Beroepsopleiding. Vanwege al zijn inspanningen voor de Willemsoord Sport- en Ontspanningsvereniging, de personeelsvereniging voor burgerambtenaren van defensie, is Meijer inmiddels benoemd tot erevoorzitter van deze organisatie.

Verrassing
Voor Meijer kwam de Koninklijke Onderscheiding als een grote verrassing: “Het is natuurlijk erg leuk een dergelijke erkenning voor mijn werkzaamheden te krijgen, maar ik wil graag benadrukken dat ik altijd een team van enthousiaste mensen om mij heen heb gehad die de evenementen en activiteiten die ik in Den Helder heb georganiseerd tot een succes hebben gemaakt. Ik zie dit lintje dus eigenlijk meer als een kroon op het werk van velen met wie ik de afgelopen jaren heb samen mogen werken. ”

SAIL Amsterdam
Inmiddels maakt de Stichting SAIL Amsterdam dankbaar gebruik van de expertise van Daan Meijer, waar hij afgelopen najaar aantrad als directeur van SAIL Amsterdam 2010. “We hebben met Meijer een zeer gedreven directeur voor SAIL 2010 aan weten te trekken met verstand van zaken. Hij heeft de afgelopen maanden bewezen alles in huis te hebben om SAIL Amsterdam 2010 tot een groot succes te maken. Namens het hele bestuur feliciteer ik Daan van harte met deze Koninklijke Onderscheiding,” aldus Nico Buis, voorzitter van Stichting Sail Amsterdam.

Bron: Stichting SAIL Amsterdam, 29-04-2009;