Koseq en NOGEPA over veiligheid offshore oliewinning in Offshore Energy Conferentie

Het olielek van de Deepwater Horizon in de Golf van Mexico blijft dicht. Oliemaatschappij BP maakte afgelopen zondag bekend dat de oliebron, waarin cement is gestort, ook onder grote druk dicht blijft. Tijdens de conferentie Opportunities in Offshore Energy op 7 oktober 2010 in Den Helder, delen drie experts hun ervaringen met zowel het voorkomen als het bestrijden van olierampen.

Wierd Koops, hoogleraar calamiteitenbestrijding op het water en voorzitter van de Spill Response Group Netherlands is één van die experts. Hij is de laatste maanden veelvuldig in de media geweest om tekst en uitleg te geven rond de gebeurtenissen met de Deepwater Horizon.

Cees van Oosterom, Operations, Health and Safety Manager bij NOGEPA, de Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie, geeft inzicht in de Nederlandse en Europese regelgeving voor de veiligheid van offshore oliewinning. De twijfels over de veiligheid sloegen door de ramp in april in de Golf van Mexico over naar Europa. De Europese Commissie maakte in juli bekend de regels voor offshore boringen te willen aanscherpen.

Gert Kampers, directeur van het Nederlandse bedrijf Koseq geeft een blik vanuit de praktijk. Koseq is de uitvinder en producent van veegarmen die in zee gelekte olie kunnen opslurpen. De veegarmen zijn, na eerst te zijn afgewezen door de Amerikaanse overheid, ook gebruikt om de olie in de Golf van Mexico op te ruimen.

Deelnemen
Bedrijven geïnteresseerd in deelname aan de conferentiesessie over de veiligheid van offshore oliewinning (“Oil Spill Preparedness and Response”) kunnen zich hiervoor opgeven. Aanmelden kan via www.offshore-energy2010.com. Daar is het complete conferentieprogramma en een registratieformulier te downloaden.

Bron: Offshore Energy 2010, 22-09-2010;