Kotug start joint venture ‘KPM’ voor sleepdiensten in Egypte

Kotug en Petroconsult hebben het joint venture Kotug Petro Maritime (KPM) opgericht voor een langetermijncontract met Arab Petroleum Pipelines Company Sumed. Het nieuwe bedrijf in Egypte is voor 80 procent in handen van Kotug en 20 procent van Petroconsult. De bedrijven gaan samen sleepdiensten en operationele diensten uitvoeren inclusief Floating Storage Regasification Unit operaties (FSRU) voor Sumed in de Ain Sukhna-terminal in de Rode Zee in Egypte. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alexandrië, Egypte.

Foto, Kotug Petro Maritime

Kotug gaat twee 80 tons Rotortugs inzetten voor de missie om maritieme diensten aan de olie-, gas- en andere terminals in Egypte te leveren. KPM gaat de kennis en kwaliteiten van Kotug en de lokale kennis en ervaring van Petroconsult in de regio met elkaar combineren.

Beide sleepboten worden beheerd door inheemse Egyptenaren, ondersteund door lokaal walpersoneel.

Ard-Jan Kooren, CEO van Kotug International: “Het partnerschap vertegenwoordigt een sterke alliantie tussen twee experts uit de industrie. KPM streeft ernaar gebruik te maken van de indrukwekkende reputatie, ervaring, technologie en praktische ‘knowhow’ van Kotug International en Petroconsult. “Petroconsult is een van de oudste olie- en gasdiensten- en engineeringbedrijven in Egypte en een ervaren leverancier van offshore- en maritieme diensten in Egypte. De sleepboten zijn in oktober 2018 van start gegaan.”