Kunst & Kids: conservator schat kinderverzameling in op ‘waarde’

MaritiemMuseumKunst-_-Kids

Programma voorjaarsvakantie in het Maritiem Museum Rotterdam

Kunst & Kids
Een mooie steen uit de rivier, een grote schelp van het strand, een scheepsmodelletje van opa, een haaientand of dat mooie schilderijtje van oma. Kinderen mogen bij ‘Kunst & Kids’ hun eigen object meenemen en door de museumconservator van alle kanten laten bekijken. Er wordt natuurlijk geen waarde in geld gegeven, maar de conservator vertelt de kinderen er wel alles over.

Datum: woensdag 19 en 26 februari
Tijd: tussen 12.00 en 14.00 uur
Voor wie: kinderen t/m 12 jaar
Kosten: gratis (excl. entree)

Zeemonsters schilderen
Kaartenmaker Gerard Mercator tekende eeuwen geleden een wereldkaart die we nu nog steeds gebruiken. Om zijn kaart te versieren, tekende Mercator zeemonsters in de oceanen. Hij had alleen geen idee hoe ze eruit zagen. Kinderen kunnen Mercator helpen met een voorbeeld op canvas. Inspiratie genoeg op de familietentoonstelling ‘Recht zo die gaat’ die nog maar tot 9 maart te zien is.

Datum: vrijdag 21 en 28 februari
Tijd: tussen 12.00 en 16.00 uur
Voor wie: kinderen t/m 12 jaar
Kosten: € 1 (excl. entree)

Speurtocht ‘Onder de loep’
Kinderen kruipen in de huid van een museumconservator tijdens de speurtocht ‘Onder de loep’. Ze gaan op zoek naar hun favoriete object in het museum, één die ze supersaai vinden en een voorwerp dat ze het liefst mee naar huis zouden willen nemen. Hoe groot is het? Wat zou het kosten? Waarom is het eigenlijk zo mooi of juist oerlelijk?

Datum: 15 feb t/m 2 maart
Tijd: tussen 12.00 en 16.00 uur
Voor wie: kinderen t/m 12 jaar
Kosten: gratis (excl. entree)

Meer… Maritiem Museum