Kunst van oud gedienden uit de Zeevaart in Zeehavenmuseum

‘Echt en/of Kunst’ heet de tentoonstelling in het Zeehavenmuseum in IJmuiden met werken van twee kunstenaars waarbij echt overloopt in kunst en kunst in echt. De tentoonstelling is te zien van 13 februari tot en met 7 augustus 2016.

Nico Peeters, een in Culemborg wonende kunstschilder. Zijn olieverfschilderijen zijn zeer gedetailleerd. De voorliefde voor de scheepvaart ontwikkelde hij tijdens zijn opleidingen en tijdens zijn werkzaamheden bij o.a. rederij Vroom te Breskens.

Henk van der Ven maakt scheepsmodellen en heeft deze tot in de kleinste details uitgevoerd. Henk van der Ven heeft van 1957 t/m 1977 als stuurman op de grote handelsvaart gevaren. Hij begon zijn nautische carrière bij de Verenigde Nederlandsche Scheepvaartmaatschappij (VNS), en voer later op o.a. Amerikaanse bulkcarriers. Zijn maritieme opleidingen heeft hij gevolgd aan de Visserijschool/Hogere Zeevaartschool in Scheveningen.

Het museum is geopend op de woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de schoolvakanties Noord is het museum alle middagen te bezoeken, met uitzondering van de maandag.

Meer… www.zeehavenmuseum.nl

Related news

List of related news articles