Kwartaal cijfers North Sea Port beste tot nu toe

  • binnenland

North Sea Port boekte in het eerste kwartaal van 2018 een maritieme goederenoverslag van 18 miljoen ton. Dat is het beste kwartaal tot nu toe. North Sea Port zet hiermee de groei verder die zich vorig jaar liet zien.

In het eerst kwartaal was er 2,2 miljoen ton meer goederenoverslag via zeevaart in vergelijking met 2017. Een stijging van 14%. Mocht de gefuseerde grensoverschrijdende haven reeds voor 1 januari 2018 hebben bestaan dan zou dit eerste kwartaal een absoluut record in maritieme goederenoverslag ooit zijn geweest.

Met dit beste kwartaal van 18 miljoen ton overslag via zeevaart gaat North Sea Port bovendien verder op het elan van vorig jaar. Toen boekte de fusiehaven 66,6 miljoen ton, een recordjaar.

Bulkgoederen en stukgoed
De stijging in de goederenoverslag via zeevaart gaat voornamelijk over petroleum(producten). Maar ook ruwe mineralen, minerale brandstoffen en producten van de metaalindustrie zitten in de lift. De groei zit hem dus in de vloeibare en droge bulkgoederen en stukgoed, twee sectoren waar North Sea Port absoluut specialist in is. Daarnaast zit ook het volume van containers in de lift – ook al blijft het aandeel beperkt – en kent roll-on/roll-off een lichte stijging.

De overslag via binnenvaart klokte af op bijna 15 miljoen ton, een toename van 1 miljoen ton. De totale goederenoverslag via zeevaart en binnenvaart komt zo uit op 33 miljoen ton.

 

Photo:

Related news

List of related news articles