Laser Flying Start programma 2009

De Laserklasse Organisatie Nederland (LON) heeft in samenwerking met Watersportvereniging Hoorn en het Watersportverbond een nieuw training- en wedstrijdprogramma opgesteld. De laser 4.7 is in 2009 voor het eerst aangewezen als officiële opleidingsklasse door het Watersportverbond.
Deze ontwikkeling heeft er mede voor gezorgd dat er een uitgebreid jaarprogramma aangeboden kan worden.

Het doel van dit programma is om een gezellige, competitieve en uitdagende klasse te realiseren, waarin zowel beginnende zeilers als talenten uit andere jeugdklassen zich welkom voelen. Zo kunnen ze hun ontwikkeling naar een eventueel Olympisch traject beginnen.

Het Laser Flying Start programma bestaat uit 60 dagen en is toegankelijke voor zowel beginnende (wedstrijd)zeilers als meer gevorderde zeilers. De Laserklasse heeft voor het gehele programma één hoofdcoach aangesteld. Tijdens de trainingsweekenden zal er zo veel mogelijk geprobeerd worden deze coach te ondersteunen door een (ex)zeiler uit het Watersportverbond Talentplan of de Deltalloyd Kernploeg. Door gebruik te maken van deze (ex)topzeilers als trainers biedt de Laserklasse voor iedereen een goede leermogelijkheid.

Bron: Watersportverbond, 25-02-2009;