Lezingen over Nederlands zeevaartverleden tijdens SAIL 2015

Wat zijn de grootste zeehelden van Nederland? En hoe kon ons kleine land zo’n gigantisch maritiem imperium op poten zetten? Tijdens SAIL Amsterdam 2015 organiseert Historisch Nieuwsblad, het grootste geschiedenisblad van Nederland, twee lezingen over ons zinderende zeevaartverleden.

Vier dagen lang houden deskundige historici twee aansluitende lezingen. De eerste stelt: ‘Zonder oorlog geen handel’. De VOC en WIC staan bekend als hét voorbeeld van Hollands koopmanschap. Maar dat hun succes voor een groot deel te danken was aan agressief militair optreden is maar weinig bekend. Rasvertellers Luc Panhuysen en Joost Schokkenbroek van het Scheepvaartmuseum vertellen er alles over.

De Nederlandse geschiedenis kent zeehelden in allerlei soorten en maten. De tweede lezing vertelt de kleurrijke geschiedenis van Michiel de Ruyter, Maarten Tromp en Piet Hein. Maar ook de minder bekende admiralen Jacob van Heemskerck en Willem Joseph van Ghent hebben een boeiende historie. Marc van Alphen, medewerker van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, vertelt over hun heldendaden en invloed op de maritieme geschiedenis.

Aansluitend aan de lezingen kunt u SAIL bezoeken. Maar er is meer! Met de SAIL Scheurkalender 2016 en de Zeehelden Special, beide verzorgd door Historisch Nieuwsblad, geniet u nog lang na van Nederlands grootste publieksevenement.

Wat: twee aansluitende lezingen tijdens SAIL over ons maritieme verleden
Wanneer: 20 t/m 23 augustus tijdens SAIL Amsterdam
Hoe laat: 10:00-12:00
Waar: Passenger Terminal, Piet Heinkade 27, Amsterdam
Prijs: € 27,50

Related news

List of related news articles