LNG Safety Training voor maritieme industrie

Doordat steeds meer schepen op LNG varen of LNG vervoeren komt Falck Safety Services met een LNG Safety Training speciaal voor de maritieme industrie. In 2013 ontwikkelde Falck een trainingsfaciliteit voor de LNG-industrie en nu is deze toegespitst op de maritieme sector. 

In een demonstratie krijgt men te zien wat het effect is van het lekken van LNG, het gebruik van water op LNG en wat de blusmogelijkheden zijn met droog chemisch poeder en hoe hoog schuim gebruikt moet worden om verspreiding te regelen. In de LNG veiligheidstraining geeft Falck antwoorden op vragen als ‘wat gebeurt er als er LNG lekt in het water? Wat gebeurt er als het gas ontvlamt? Hoe kan ik een brand blussen? Wat voor invloed heeft de extreem lage temperatuur op mijn persoonlijke bescherming? Wat gebeurt er als ik water gebruik op het product?’.

Falck Safety Services volgt de STCW richtlijnen voor opleidingen voor zeevarenden met behulp van gassen of andere low-flashpoint brandstoffen. De STCW  LNG Safety Training is verdeeld in een standaard en een gevorderde training.