Luchtfotograaf maakt fotoboek als hommage aan zijn redders

  • binnenland

KNRMvanBoven

In 2011 besloot luchtfotograaf Herman IJsseling een fotoboek te maken over de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Een boek vol reddingboten in stormachtig weer. Tot zover niets bijzonders.
Tot hij op 8 mei 2013 op 50 kilometer uit de kust in zee stortte en uren later door de vrijwilligers van de KNRM werd gered. “De KNRM heeft sindsdien een speciaal plekje in mijn hart. Dit boek is voor mij een hommage aan een bijzondere groep mensen.” De boekpresentatie vindt plaats op 29 augustus in het bijzijn van zijn redders.

Luchtfotograaf Herman IJsseling van Flying Focus is befaamd vanwege zijn stormboeken en – kalenders. Zeker in de maritieme sector is Flying Focus een begrip. Een boek over reddingboten paste logischerwijs in het oeuvre van de luchtfotograaf: schepen in extreme omstandigheden. Wat het boek Redders van boven uniek maakt, is het verhaal dat tussen de regels door te lezen is. Het verhaal van een luchtfotograaf die crashte, op wonderlijke wijze gered werd en bij wijze van eerbetoon het lopende boekproject afmaakte.

Het boek Redders van boven (128 pagina’s) is vanaf 29 augustus te koop in de reguliere boekwinkel. Maar óók in de Reddingwinkel van de KNRM, www.reddingwinkel.nl. “Wie daar het boek bestelt, is verzekerd van het feit dat een deel van de opbrengst ten goede komt aan het reddingwerk van de KNRM”, aldus IJsseling.

Meer… KNRM 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten