Maatregelen rondom gezonken schip dat olie lekt

  • binnenland

Rondom het schip dat dinsdagochtend rond 11.00 uur is gezonken in een Maasarm bij Lomm worden maatregelen getroffen om olie die uit de brandstoftank van de boot komt in te dammen.

Maatregelen
Momenteel wordt middels oliebooms de uitlopend gasolie ingedamd. Door de exploitant is een gespecialiseerde firma ingeschakeld die de gasolie die op het water drijft zal komen opruimen. Dit gebeurt middels een soort zuiger die de olielaag fysiek opzuigt. Indien er dan een dunne film op het water achterblijft, zal deze met behulp van absorptiedoeken worden opgeruimd. Het is onduidelijk hoeveel olie er exact is weggelekt, in de brandstoftank kan maximaal 7.000 liter worden opgeslagen. De reguliere scheepvaart op de Maas kan gewoon doorvaren.

Gezonken
Vier personen en een hond die op het schip waren vanochtend, hebben zichzelf veiligheid gebracht door van boord te gaan. Zij zijn door een nabij gelegen baggerschip opgevangen. Niemand is gewond geraakt. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is dat het schip is gezonken, dit zal nader onderzoek moeten uitwijzen. Het is nog onbekend hoelang het gaat duren voordat het schip kan worden geborgen. Hiervoor zal de hulp van een berger worden ingeroepen.

Meer… Politie

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten