Maatschappelijke organisaties vragen EU om meer aandacht voor kleinschalige visserij in hervorming van het gemeenschappelijk visserijbeleid

  • binnenland

Op maandag 10 oktober zullen vertegenwoordigers vanuit de kleinschalige visserij en maatschappelijk organisaties een verklaring aanbieden aan het Europees Parlement en de Europese Commissie waarin zij vragen om duurzame visserij prioriteit te maken in de hervorming van het gemeenschappelijk visserijbeleid.

De verklaring is ondertekend door 149 organisaties uit 17 Europese landen en zal gepresenteerd worden aan de vooravond van een hoorzitting in het Europees parlement over de effecten van de hervorming van het gemeenschappelijk visserijbeleid voor de kleinschalige visserij.

Er is berekend dat de kleinschalige vloot 70% van alle banen in de Europese visserijsector beslaat terwijl maar een fractie van de inkomsten door deze sector wordt gegenereerd. De meerderheid van deze vissers vist met niet-intensieve, energiezuinige technieken die minder schadelijk zijn voor het mariene milieu.

Een delegatie van vertegenwoordigers van de Nederlandse kleinschalige sector zal a.s. maandag en dinsdag naar Brussel afreizen om in gesprek te gaan met Europarlementariërs over de plaats van de kleinschalige vloot in de hervorming van het gemeenschappelijk visserijbeleid. Mocht u interesse hebben om het aanbieden van de verklaring op 10 oktober of de hoorzitting in het Europees parlement op 11 oktober bij te wonen neem dan contact op met Irene Kingma, Nederland coördinator voor OCEAN2012 ([email protected]).

Meer… OCEAN 2012

 

Related news

List of related news articles