Maersk Line strijdt tegen illegale handel in wilde dieren

  • buitenland

Maersk Line sluit zich aan bij een groep van veertig organisaties die maatregelen nemen tegen de illegale handel in wilde dieren door zich te richten op belangrijke routes en havens. De veertig partijen bestaan uit luchtvaartmaatschappijen, rederijen, havenbedrijven, douane-instanties en intergouvernementele organisaties. In maart ondertekende zij het ‘Buckingham Declaration’.

Signe Bruun Jensen, Global Head of Sustainability bij Maersk Line, zegt dat het bedrijf het verbod op het vervoer van illegale wilde dieren strikt handhaaft. “Maersk Line heeft een ‘zero tolerance’ ten aanzien van illegaal transport van wilde dieren. Met de ondertekening van de Buckingham Declaration willen we echte stappen ondernemen door de routes, die door de smokkelaars van de illegale handel in wilde dieren worden gebruikt om hun producten op de markt te krijgen, af te sluiten”, voegt ze eraan uit.

Na een jaar van onderhandelingen en vergaderingen in Londen, Geneve en Dubai zijn er 11 beloftes opgenomen in de “Declaration of the United for Wildlife International Taskforce on the Transportation of Illegal Wildlife Products”. Met als doel om te helpen bij het beëindigen van de illegale handel in wilde dieren.

“De transportindustrie speelt een cruciale rol bij het stoppen van de handel in illegaal ivoor en de hoorn van een neushoorn en de strijd tegen deze criminaliteit. Door transportbedrijven aan te moedigen om een standpunt in te nemen en door zich te richten op de belangrijkste wegen en havens om deze illegale handel te verstoren, biedt deze verklaring een reëel vooruitzicht om het vervoer van illegale producten van wilde dieren praktisch en economisch onmogelijk te maken”, luidt de inleiding van de verklaring ondertekend door Prins William en Lord Hague of Richmond.

Meer… Maersk en United for Wildlife

 

Related news

List of related news articles