Maiden call groene ‘Ever Glory’ van Evergreen in Rotterdam

Vandaag arriveerde de ‘Ever Glory’ van Evergreen bij de ECT Delta Zuid terminal aan de Amazonehaven te Rotterdam. Het containerschip is Rotterdam aangelopen tijdens zijn maidentrip. Het is het eerste vaartuig van de rederij in de 20.000 TEU klasse dat is uitgerust met scrubbers.

Rotterdam 13 juni 2019 aankomst van de Ever Glory van Evergreen bij de Delta Zuid terminal aan de Amazonehaven te Rotterdam. Omdat het gaat om een maidentrip en het eerste 20.000 TEU containerschip van de rederij dat bovendien is uitgerust met scrubbers, is het vaartuig helemaal gestuwd met groene Evergreen containers Foto Ries van Wendel de Joode/HBR
Aankomst van de ‘Ever Glory’ van Evergreen bij de Delta Zuid terminal aan de Amazonehaven te Rotterdam. Foto, Ries van Wendel de Joode.

Daardoor is de schadelijke uitstoot van de Ever Glory aanzienlijk minder. Om deze milieuvriendelijke maatregel te benadrukken is het schip aan de buitenkant volledig geladen met groene Evergreen containers voor een groen beeld in de Rotterdamse haven.

Ever Glory in Taiwan begin deze maand: