Maiden voyage voor Grande Lagos van Grimaldi in Amsterdam

MaidenVoyage

Erewater, een schildje van de stad Amsterdam en een maritiem kompas van de agent, kreeg de kapitein van de Grande Lagos afgelopen maandag voor de maiden voyage van het schip in de Amsterdamse haven. De Grande Lagos is een nieuw schip van de Italiaanse rederij Grimaldi met meer capaciteit. De Grande Lagos is een van de zes nieuwe ro/ro multipurpose schepen van Grimaldi die dit jaar en volgend jaar worden opgeleverd.

Jaap van Zevenbergen, General Manager Broekman Motorships bv: ‘Als agent voor Grimaldi zijn wij verheugd dat de Grande Lagos wordt ingezet op de Central Express dienst, die de belangrijkste havens bediend op West Afrika. Zo kunnen wij meer capaciteit aanbieden aan de markt. Tevens hopen wij dat met de komst van de volgende nieuwbouw schepen de frequentie opgevoerd kan worden.’

Richard ter Haak, CEO Ter Haak Group: ‘Wij zijn trots dat we dit schip op zijn eerste reis op onze USA terminal in Amsterdam mogen behandelen. Grimaldi heeft vertrouwen in de toekomst en in Amsterdam. We hopen de schepen van Grimaldi nog vele malen in Amsterdam te mogen ontvangen’.

Koen Overtoom, Operationeel Directeur Havenbedrijf Amsterdam NV: ‘Wij zijn blij met de komst van de Grande Lagos naar onze Amsterdamse haven en hopen een echt ‘thuis’ te bieden aan dit schip, de bemanning en de rederij.’

Scheepskenmerken
Dit schip is op 1 september dit jaar opgeleverd aan Grimaldi. Dit is de eerste van een serie van zes ro/ro multipurpose schepen. Het schip zal onder meer auto’s, trucks, bussen en rollend materiaal vervoeren, naast containers (1800 TEU) en break bulk cargo. Deze serie schepen kent circa 47% meer capaciteit dan de vorige generatie schepen die door Grimaldi in gebruik waren. Deze nieuwe schepen zijn ontworpen om efficiënt met brandstof om te gaan. Dit is onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van de Grimaldi Groep. De Grande Lagos weegt 31.600 ton en kent een lengte van 236,30 meter.
De Grande Lagos wordt ingezet in de Central Express dienst van Grimaldi, die elke 14 dagen de haven van Amsterdam aanloopt.

Meer… Port of Amsterdam 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten