Mammoet is nu de grootste ter wereld met overname ALE

Mammoet heeft ALE overgenomen, dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Met deze overname is Mammoet de grootste leverancier van technische zware hef- en transportdiensten ter wereld. De wereldwijde dekking van het gecombineerde bedrijf is ongeëvenaard: met meer dan 140 kantoren en filialen wereldwijd zorgen zij voor de belangrijkste industriële en stedelijke gebieden van hun klantenbestand. De bedrijven gaan als één bedrijf verder onder het merk Mammoet.

Het gecombineerde team van de professionals van Mammoet en ALE en zijn vloot van zwaar materieel zijn nu de grootste ter wereld. Dit verbetert de schaalbaarheid, innovatiemogelijkheden en efficiënte mobilisatie. Ook verbetert dit het vermogen om op de meest veilige, efficiënte en kosteneffectieve manier te werken, van eendaagse lokale jobs tot meerjarige megaprojecten.

Research & Development faciliteit

Mammoet heeft als enige in zijn soort een grote Research & Development faciliteit onafhankelijk van zijn operationele activiteiten, waardoor het op lange termijn kan innoveren samenwerking met klanten. Innovaties zoals de PTC- en SK-kraanprogramma’s en de Mega Jack zijn hier ontwikkeld.

“Samen zijn we slimmer, veiliger, sterker”

Paul van Gelder, CEO van Mammoet: “We kijken ernaar uit om samen te werken met onze nieuwe collega’s over de hele wereld en naar de langdurige relaties met onze bestaande en nieuwe klanten. We gaan ons volledig inzetten om onze klanten te ondersteunen bij hun activiteiten bij het verbeteren van steden, bedrijven en gemeenschappen. Wij maken allemaal deel uit van de overgang naar een duurzamere toekomst. Naarmate hun doelen toenemen in omvang en complexiteit, moeten wij onszelf hervormen om ze te kunnen ondersteunen, met onze primaire focus op veiligheid. Wij willen de zaken en uitdagingen van onze klanten beter begrijpen dan wie dan ook. Ongeacht hun grootte, branche of locatie. We blijven onze services verbeteren om hun te ondersteunen om slimmer, veiliger en sterker te bouwen over de hele wereld. We voelen een fundamenteel verbonden met deze woorden. Ze geven de lading aan onze wil om het conventioneel denken te blijven uitdagen, risico’s te minimaliseren en innovatie leidend te laten zijn in de industrie. Daarom hebben we ervoor gekozen om ALE aan boord te nemen in ons nieuwe merkpropositie. Samen zijn we slimmer, veiliger, sterker.”

Executive Board of Management

Michael Birch, tot nu toe lid van ALE’s Executive Board of Management, is toegetreden tot Mammoet Directie die nu bestaat uit de volgende leden: Paul van Gelder, Chief Executive Officer, Kees Voormolen, Chief Financial Officer, Michael Birch, Chief Commercial Officer, Jan Kleijn, Chief Operating Officer en Ivonne Verlinde, Chief Human Resources Officer.