MARIN investeert in golfopwekkers Bosch Rexroth

Op dinsdag 3 februari tekenden Bas Buchner (Algemeen Directeur MARIN) en Ron van den Oetelaar (General Manager Bosch Rexroth Benelux) een contract voor een nieuwe golfopwekker in MARIN’s vernieuwde Concept Basin.

Onderdeel van dit contract is ook de volledige vernieuwing van de aansturing van de golfopwekkers in MARIN’s Offshore Basin en Seakeeping and Manoeuvring Basin, die in 2000 in gebruik genomen zijn. Deze faciliteiten zijn de afgelopen vijftien jaren vrijwel onophoudelijk ingezet voor complexe modelproeven bij MARIN. De golfopwekker in het Concept Basin wordt midden dit jaar geïnstalleerd. De vernieuwde faciliteit is dan helemaal optimaal voor het doen van proeven in een vroeg ontwerpstadium en wordt veel gebruikt door innovatieve maritieme mkb’ers.

Bas Buchner: “Betrouwbare en nauwkeurige golfopwekkers zijn erg belangrijk voor de dienstverlening van MARIN waarmee we schepen schoner, slimmer en veiliger proberen te maken. Het is goed dat we bij deze vernieuwing verder kunnen samenwerken met onze Nederlandse maritieme partner uit Boxtel. Als dit project is afgerond, hebben we in al onze faciliteiten weer state-of-the-art golfopwekkers waarmee we de omstandigheden op zee nauwkeurig kunnen nabootsen.”

Ron van den Oetelaar: “Bosch Rexroth levert als Drive & Control Company componenten, systemen en projecten voor tal van toepassingen. Daarbij zijn golfopwekkingsinstallaties sinds jaren een belangrijk product. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij onze langlopende relatie met het toonaangevende instituut MARIN kunnen bestendigen met deze nieuwe opdracht. Voor ons zijn dergelijke opdrachten binnen Nederland telkens weer een springplank om ook in de rest van de wereld dergelijke projecten te kunnen verkopen.“
De vernieuwing van de golfopwekkers in het Offshore Basin en Seakeeping and Manoeuvring Basin vindt plaats eind 2015, begin 2016.

Meer… MARIN