Marine Atlantic Inc. kiest VSAT-oplossing van Imtech Marine/Radio Holland voor communicatie tussen schip en wal voor Canadese veerboten

Marine Atlantic Inc. (MAI) heeft de keuze laten vallen op Imtech Marine Canada voor de vervanging van het draadloze communicatiesysteem tussen schip en wal. Omdat er weinig tijd was, werd de installatie uitgevoerd in slechts drie weken. Marine Atlantic Inc., dat eigendom is van de Canadese regering, exploiteert vier van de grootste veerboten in Noord-Amerika en vaart dagelijks tussen de provincies Newfoundland, Labrador en Nova Scotia.

In de overheidsaanbesteding voor het contract vroeg Marine Atlantic Inc. om een ‘betrouwbaar, up-to-date en schaalbaar’ platform voor de communicatie tussen schip en wal. Via het service en navigatie/communicatie-merk Radio Holland heeft Imtech Marine een volledig geïntegreerd systeem geleverd: de apparatuur maar ook de VSAT en de back-up FleetBroadband satelliet verbinding.

‘Toen we met het tender-proces begonnen, was een van onze belangrijkste doelstellingen het vinden van niet alleen een serviceprovider maar een zakelijke partner, een bedrijf dat volgens ons de bestaande communicatiebehoeften van onze schepen kon ondersteunen en dat ook strategisch advies en inbreng kon leveren aan de voortschrijdende modernisering van veel van onze zakelijke processen in alle delen van de vloot,’ zegt Colin Tibbo, CIO van Marine Atlantic Inc. ‘Onze servicebehoefte zal zich blijven ontwikkelen terwijl we eraan werken om de services aan boord voor zowel klanten als bemanning te versterken en we blijven vertrouwen op de expertise van Imtech/Radio Holland om te verzekeren dat we de systemen in gebruik hebben die ons bedrijf ondersteunen.’

Henk VanHeuveln, Area Manager bij Imtech Marine Canada, merkt op: ‘De Managed Solution van Imtech Marine garandeert dat MAI 100% dekking heeft, van haven naar haven.’
Aanpasbaar, particulier VSAT-netwerk
Marine Atlantic Inc. heeft een eigen, particulier netwerk en deelt de bandbreedte niet met andere bedrijven. Een groot voordeel van het particuliere VSAT-netwerk is dat het volledig aanpasbaar is; als een schip een langere reis maakt, is het gemakkelijk om aan dat specifieke vaartuig meer bandbreedte te geven.

Betrouwbare verkooppunt terminals
Bovendien verzekert het nieuwe systeem dat de verkooppunt terminals aan boord (machines voor betaalkaarten/creditcards) betrouwbaar en altijd voor klanten beschikbaar zijn.

Voorwerk
Imtech Marine/Radio Holland heeft zeer nauw samengewerkt met de IT/IM-afdeling van MAI en het gehele systeem van tevoren geconstrueerd in het kantoor in Halifax. Dit betekent dat het mogelijk was de systemen te installeren terwijl de vaartuigen hun gewone werkzaamheden uitvoerden.

Meer… Imtech Marine Radio Holland 

Related news

List of related news articles