Marine pakt uit op Wereldhavendagen

  • havens

KarelDoormanin Den Helderfoto GerritDeBoer

De Koninklijke Marine draagt met meer schepen dan ooit bij aan de Wereldhavendagen op 5, 6 en 7 september in Rotterdam.

Het nieuwste en grootste marineschip Karel Doorman is voor het eerst voor het publiek toegankelijk. Wie zaterdag het schip wil bezoeken, moet vooraf kaarten bestellen via de website van de Wereldhavendagen. De Karel Doorman vaart al op woensdag 3 september tussen 18:00 en 19:00 uur de Rotterdamse haven binnen. Donderdag draagt bouwer Damen Naval Shipbuilding het schip over aan Defensie.

Het thema van de Wereldhavendagen is ‘een kleurrijke haven’. De marine variëert op het thema met ‘een kleurrijke haven: de marine voor ons rood-wit-blauw’. De zeemacht laat zien wat het doet in het belang van Nederland en in het belang van Rotterdam.

Genoeg te doen
De aanwezigheid van de marine beperkt zich niet tot het open huis op de Karel Doorman. Aan boord van Zr. Ms. Bruinvis krijgen bezoekers een impressie van het leven en werken aan boord van een onderzeeboot. Ook torpedowerkschip Zr. Ms. Mercuur ligt in de haven, net als Zr. Ms. Evertsen en Zr. Ms. Zeeland. Verder is de Defensie Duikgroep op duikvaartuig Hydra aanwezig. Op de Parkkade is het mariniersdorp weer terug, waar jonge bezoekers zich kunnen laten schminken, een hindernisbaan nemen of een tochtje in een rupsvoertuig door het zand kunnen maken.

Het evenement wordt muzikaal omlijst door de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Zij geeft diverse optredens op de Parkkade en aan boord van de Karel Doorman. Tijdens de grote show zaterdagavond geeft het gezelschap een concert vanaf Zr. Ms. Zeeland, samen met een Rotterdamse zangeres.

Meer… Rijksoverheid 

Related news

List of related news articles