Marineschepen te bezoeken tijdens Wereldhavendagen Rotterdam

Van 6 tot en met 8 september meren er wederom marineschepen af in de Rotterdamse haven voor de Wereldhavendagen. Tijdens dit grote maritieme evenement kan het publiek een bezoek brengen aan de aanwezige marineschepen, getuige zijn van de demonstraties op het water, zelf in actie komen in het mariniersdorp en nog veel meer activiteiten beleven.

Wereldhavendagen Foto Anne Reitsma pb 16-7-2018
Wereldhavendagen 2018. Foto, Anne Reitsma.

De Koninklijke Marine en de stad Rotterdam vormen het eerste weekend van september wederom een MariTeam. Met het thema ‘MariTeam’ wil de organisatie dit jaar aandacht vragen voor alle teamspelers.De Koninklijke Marine voelt zich erg verbonden met dit thema. Ook voor de marine is een goed team essentieel.Wij moeten elkaar kunnen vertrouwen in elke situatie die zich voordoet. Door samen in bijzondere omstandigheden te leven, voelen wij ons verbonden als team. Als een van de vaste deelnemers aan de Wereldhavendagen in Rotterdam belooft het ook dit jaar weer een mooi weekend te worden met marineschepen, mariniersdorp en verschillende demonstraties.

Aan boord van Zr.Ms. Rotterdam

Tijdens de Wereldhavendagen is er voor jong en oud genoeg te beleven. Bezoekers kunnen een kijkje nemen aan boord van een van de grootste schepen, Zr.Ms. Rotterdam. Dit amfibische transportschip stelt het hele weekend haar deuren open voor publiek. Aan boord is de NH90-helikopter van het Defensie Helikopter Commando van dichtbij te bewonderen. In het mariniersdorp kunnen bezoekers zich laten camoufleren, een hindernisbaan bestormen of de klimtoren bedwingen. Ook zijn marineduikers met een duiktank aanwezig op de kade en kunnen kinderen een marineschip besturen in een simulator.

Verschillende spectaculaire demonstraties

Naast alle activiteiten trakteert de marine het publiek tijdens de Wereldhavendagen op verschillende spectaculaire demonstraties. Hierbij laat de marine zien hoe zij een koopvaardijschip bevrijdt van piraten en hoe drugsmokkelaars in het Caribisch gebied worden onderschept. De maritieme gevechtshelikopter NH90 speelt samen met de snelle onderscheppingsvaartuigen FRISC’s een belangrijke rol in deze operaties.