MARIS en Amarcon bundelen krachten in Voyage Decision Support Systems

MARIS en Amarcon hebben deze week op de beurs SMM in Hamburg een overeenkomst gesloten betreffende de gezamenlijke ontwikkeling, marketing en verkoop van het VDS systeem zoals dit momenteel wordt ontwikkeld bij Maris. Het VDS system van Maris is een electronische tool gebaseerd op MARIS ECDIS, ontworpen om een zeereis te plannen en uit te voeren, en vervolgens het resultaat te kunnen documenteren en analyseren.

Amarcon is binnen de maritieme industrie welbekend om haar OCTOPUS-technologie, een assortiment hardware en software producten dat een unieke combinatie vormt met als doel het bevorderen van veiligheid, efficiëntie en het verlagen van kosten tijdens zeereizen en operaties op zee. Amarcon wordt nu de OEM partner van MARIS voor het leveren van de zeewaardigheidsmodule in het MARIS VDS system, gebaseerd op de hoogwaardige OCTOPUS-technologie.

De integratie van de OCTOPUS technologie in het MARIS VDS systeem heeft grote voordelen voor de gebruikers. Het zal resulteren in een systeem dat het beste van twee werelden biedt: loepzuivere navigatie en precieze decision support. Bovendien zal het in 2012 voor alle SOLAS vaartuigen verplicht worden gebruik te gaan maken van een gecertificeerde en digitale elektronische navigatiekaart. Vooruitlopend op deze ontwikkelingen kunnen maritieme bedrijven zich er nu al van verzekeren dat hun vloot voorzien is van een navigatie systeem dat voldoet aan alle toekomstige standaarden zoals deze zullen worden voorgeschreven door de wet. Daarnaast wordt uiteraard geprofiteerd van de specifieke decision support die de geïntegreerde OCTOPUS-software te bieden heeft.

Bron: Amarcon, 10-09-2010;