Maritiem Museum beleeft drukst bezochte zomerweken ooit

De zomer is goed van start gegaan voor het Maritiem Museum Rotterdam. In de eerste twee weken van de Rotterdamse zomervakantie mocht het museum 11.690 bezoekers verwelkomen. De best bezochte weken ooit gemeten.

Succesfactor Professor Plons
Belangrijkste succesfactor voor het hoge bezoekersaantal is de volledig vernieuwde kindertentoonstelling ‘Professor Plons’. In de doe-expositie gaan kinderen op avontuur in de haven van de professor en zijn nieuwe vrienden en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. De nieuwe tentoonstelling moest de ‘oude’ minimaal evenaren, en dat is meer dan gelukt volgens Kristel van Dijck uit Rotterdam die met haar drie kinderen het museum bezoekt:

“De nieuwe Plons is gevarieerder en nodigt nog meer uit tot rollenspel in de haven. Mijn kinderen spelen eindeloos door. De tentoonstelling ziet er bovendien uitdagend uit voor alle leeftijden. Mijn zoon van acht coördineert op het buitenterras hoe het schip geladen moet worden terwijl mijn dochter van drie van de glijbaan gaat.”

Na afloop van het bezoek kunnen de kinderen lid worden van Professor Plons’ Spetterclub. Sinds de opening half juni telt de club al ruim duizend Spetters.

Jeugdvakantiepaspoort
Naast ‘Professor Plons’ trok het museum de afgelopen twee weken veel jonge bezoekers met een Jeugdvakantiepaspoort (JVP) die op avontuur gaan in museumschip ‘Buffel’. Het JVP wordt jaarlijks uitgereikt aan Rotterdamse basisscholieren. Ook het beroemde zwaard van de Friese piraat Grote Pier, die onlangs aan de expositie ‘Echte Piraten’ werd toegevoegd, zorgde voor hernieuwde belangstelling voor deze onthullende familietentoonstelling.

Zomerevenementen
Nog de hele maand juli en augustus kunnen kinderen in het museum elke woensdag luisteren naar de avonturen die Professor Plons en zijn vrienden onderweg beleefd hebben. Tot nu toe zaten alle zitzakken elke woensdag vol. Elke vrijdag gaan de leukste knutselactiviteiten van het afgelopen jaar op herhaling. Kinderen kunnen onder andere piratenvlaggen maken, tegeltjes beschilderen en kijkdozen maken. In juli en augustus is het museum ook op maandag open. Meer informatie op www.maritiemmuseum.nl.