Maritiem Museum opent vaarseizoen met vernieuwde haven

Het Maritiem Museum in Rotterdam opent het vaarseizoen met een vernieuwde haven. Op 11 juni krijgen bezoekers, vanaf 12:00 uur, de kans om de haven in bedrijf te zien. De Bolnes-motor draait, de eerste rondvaarten vertrekken en in de smederij zijn demonstraties. 

Ook is de Maritiem Museum App gelanceerd en is er ‘lading’ op de kade en steigers geplaatst om de verhalen te vertellen van de haven, van vroeger en van nu. De feestelijke opening van het vaarseizoen geeft ook het startsein voor de wekelijkse historische rondvaarten van het museum.

Rondvaarten op historische schepen
Met de opening van het vaarseizoen gooien de historische schepen van het museum de trossen los. Van 11 juni t/m 27 augustus zijn er iedere zondag historische rondvaarten vanuit de Maritiem Museum Haven. In een tocht van anderhalf uur ontdekken opvarenden de Erasmusbrug en andere Rotterdamse highlights vanaf het water. Ook krijgen zij een inkijkje in de historie van bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20’ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam.