Maritiem Museum organiseert Maritiem festival in Leuvehaven

Van 1 tot en met 9 september organiseert het Maritiem Museum Rotterdam rondvaarten op historische schepen, demonstraties en een actief familieprogramma in de Maritiem Museum Haven. Tekst gaan verder onder de foto.

Maritiem Museum Rotterdam tijdens Wereldhavendagen vorig jaar. Foto: Fred Ernst

Zaterdag 1 en zondag 2 september draaien de historische kranen en kunnen bezoekers zien hoe de goederenoverslag vroeger werkte in de haven. Te gast zijn de woonboot en voormalig binnenvaartschip ‘Robbedoes’ én stoomschip ‘Christian Brunings’ van Het Scheepvaartmuseum, waarmee ook een rondvaart op de Nieuwe Maas gedaan wordt.

Tijdens Wereldhavendagen historische schepen te zien
In het weekend van 8 en 9 september doet het Maritiem Museum er tijdens de Wereldhavendagen nog een schepje bovenop met de komst van vele historische schepen in de Leuvehaven en activiteiten waar publiek gratis aan kan deelnemen.

Met een Amsterdammer langs de highlights van Rotterdam
Het stoomschip Christian Brunings van Het Scheepvaartmuseum is vanaf begin september te gast bij het Maritiem Museum. Op 1 en 2 september kunnen bezoekers mee op een rondvaart van deze ijsbreker en voormalig directieschip. Tijdens de Wereldhavendagen ligt het schip afgemeerd in de museumhaven en kunnen bezoekers aan boord.

Instasail door het Maritiem District
Voor fotografieliefhebbers en instagrammers organiseert het Maritiem Museum een “instasail” waarbij fotograaf Theo de Man alle hotspots laat zien tijdens een rondvaart door het Maritiem District en fotografietips geeft.

Wereldhavendagen 8 en 9 september
Het Maritiem Museum is tijdens de Wereldhavendagen gratis toegankelijk en heeft een uitgebreid programma voor jong en oud in de Maritiem Museum Haven met gastschepen, rondvaarten, demonstraties en een familieprogramma op met zakkensjouwen, vlag seinen, lading hijsen of maken een eigen windvanger. De stoomslepers Dockyard V, Volharding 1 en motorsleepboot de Havendienst 2 maken dit weekend deel uit van het excursieprogramma van de Wereldhavendagen en vertrekken vanaf ss Rotterdam.

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.maritiemmuseum.nl/tickets.