Maritieme Academie geeft cursus omgaan met Nederlanders

De Maritieme Academie van het ROC Nova College, Kanaalstraat in IJmuiden, verzorgt voor rederij Spliethoff de cursus ‘Omgaan met Nederlanders’. Daarin leren Filippijnse zeevarenden beter functioneren op Nederlandse schepen. Na de drie succesvolle cursussen heeft de Maritieme Academie nu een driejarig contract gekregen.

Aanleiding voor Spliethoff Beheer BV om de Maritieme Academie minimaal de komende drie jaar voor deze cursus in te schakelen is het feit dat de voorgaande deelnemers na hun cursus aanzienlijk beter functioneren. Naast een toename van beroepsinhoudelijke competenties blijken ze vaardiger in de omgang met hun westerse collega’s.

De cursus, die ook wel Dealing with the Dutch wordt genoemd, bestaat uit het opfrissen van de maritieme vaardigheden direct gekoppeld aan het beter leren functioneren op schepen waar een Nederlandse cultuur heerst. De deelnemers werken als trainee of cadet op Nederlandse Koopvaardijschepen en hebben tenminste de theoretische opleiding tot wachtstuurman of wachtwerktuigkundige alle schepen gevolgd.

Het programma duurt een maand van zes dagen per week. In die periode gaan de cursisten ook passagieren in IJmuiden en Amsterdam. Zo is hun hele verblijf één grote kennismaking met de Nederlandse manier van doen.
Op zaterdag 21 april eindigt de cursus met een evaluatie en de certificaatuitreiking. Na een half jaar vraagt de Maritieme Academie aan de leidinggevenden of het functioneren blijvend is verbeterd.

Het ROC Nova College / Maritieme Academie verzorgt middelbaar beroepsonderwijs voor de Zeevaart, Zeevisvaart, Rijn- en Binnenvaart en havens en een breed aanbod aan nascholingen voor deze sector. De opleidingen sluiten aan op het hoger beroepsonderwijs. Op de locatie Kanaalstraat in IJmuiden beschikt de Maritieme Academie over moderne high tech nautische faciliteiten zoals geavanceerde simulatoren en alles op het gebied van maritime safety. Naast het reguliere onderwijs verzorgt de Maritieme Academie jaarlijks voor 2500 tot 3000 personen onderwijs afgestemd op de wensen van bedrijven. Deze cursussen en trainingen zijn ISO-9001:2000 en CEDEO gecertificeerd.
Voor meer informatie: (0255) 54 72 00 en www.novacollege.nl of www.ncot.nl.

Bron: Nova College, 30-03-2007;