Maritieme Academie schoolt bemanning Staatsolie Maatschappij Suriname

De Maritieme Academie van het ROC Nova College heeft van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. de opdracht gekregen om voor varend personeel de Basic Training (STCW) te verzorgen. Het is voor het eerst dat de Maritieme Academie deze scholing uitvoert op locatie in Suriname. Twee instructeurs van de Maritieme Academie beginnen met de eerste groep van twaalf cursisten op 5 februari 2007 in Paramaribo. De week erna begint de tweede groep.

In de Basic Training gaat het om het zelfstandig kunnen handelen met betrekking tot veiligheid aan boord en bij overleven in noodsituaties. De cursus bestaat uit persoonlijke overlevingstechnieken, overleven op zee, ademluchtbescherming, brandbestrijding, veiligheid aan boord, sociale verantwoordelijkheid aan boord en levensreddend handelen. De training duurt vijf dagen en vindt plaats op een locatie van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. in Paramaribo.

Maatwerk
Deze opdracht is een voorbeeld van maatwerk in scholing. De Maritieme Academie bepaalt met de opdrachtgever de inhoud en locatie van de cursus, zodat deze precies aansluit bij de behoefte. Mogelijke onderwerpen zijn navigatie(middelen), meteorologie, stabiliteit, scheepsbouw, scheepsmanagementsystemen, wetgeving, bridge resource management, de menselijke factor in de scheepvaart, invloed van verschillende culturen en talen aan boord, ongevallen analyse, emergency response management. De Maritieme Academie kan cursussen in het Nederlands en in het Engels verzorgen.

Maritieme Academie
De Maritieme Academie van het ROC Nova College verzorgt middelbaar beroepsonderwijs voor de Zeevaart, Zeevisvaart, Rijn- en Binnenvaart en havens en een breed aanbod aan nascholingen voor deze sector. De opleidingen sluiten aan op het hoger beroepsonderwijs. Op de locatie Kanaalstraat in IJmuiden beschikt de Maritieme Academie over moderne high tech nautische faciliteiten zoals geavanceerde simulatoren en alles op het gebied van maritime safety.
Samen met Nova Contract Opleiding & Training verzorgt de Maritieme Academie bovendien jaarlijks voor 2500 tot 3000 personen onderwijs afgestemd op de wensen van bedrijven. Nova Contract Opleiding & Training is ISO-9001:2000 en CEDEO gecertificeerd.
Voor meer informatie: (0255) 54 72 00 en www.ncot.nl

Bron: Nova College, 02-02-2007;