Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Maritieme bedrijven krijgen voorrang in Scheveningen-Haven

Het college van B en W geven maritieme bedrijven voorrang op woningbouw in Scheveningen-Haven, dat maakte gemeente Den Haag op 20 juni bekend. Aan de derde haven van Scheveningen wordt het Zuiderstrandtheater gesloten en daarna ingericht voor bedrijven met een parkeergarage.

‘Scheveningen is en blijft haven’
Eerder stonden er nieuwe woningen gepland. Het besluit past in het beleid dat de gemeente twee jaar geleden heeft ingezet met de nota ‘Scheveningen is en blijft haven’.

In totaal wil Den Haag de komende periode 6 plekken binnen het 150 hectare grote havengebied terrein teruggeven aan maritieme bedrijvigheid. Wethouder Karsten Klein van Stedelijke Economie en Haven noemt de keuze daarvoor een logische stap.

Ruimte voor ‘blue economy’, met onder meer zeewierteelt, wind- en golfenergie
“Scheveningen-Haven is een unieke toegangspoort naar zee. Dat zien bedrijven ook. Innovatieve ondernemers blijken steeds vaker geïnteresseerd in de mogelijkheden die Scheveningen biedt. Wij hebben een haven waar bijvoorbeeld volop ruimte is voor ‘blue economy’, met onder meer zeewierteelt, wind- en golfenergie. Dat levert voor de toekomst belangrijke economische kansen en werkgelegenheid op voor Den Haag. Banen voor met name de volgende generatie Scheveningers”,
aldus Klein.

Het gebied op de kop van de derde haven wordt openbaar toegankelijk en aantrekkelijk voor het publiek. De komende periode laat het college van B en W onderzoeken wat de juridische, financiële en akoestische gevolgen zijn van die wijziging.