Maritieme wereld kiest haar jongerenambassadeurs

Op de eerste dag van de Wereldhavendagen kiest de maritieme sector haar nieuwe jongerenambassadeurs voor het komende studiejaar. Tijdens een korte bijeenkomst, aan boord van het marineschip Zr.Ms. Johan de Witt, wordt bekend gemaakt welke studenten het komende studiejaar de maritieme sector mogen vertegenwoordigen.

De verkiezing, een initiatief van Nederland Maritiem Land, vindt plaats op vrijdag 4 september voorafgaand aan de publieksopening van de Wereldhavendagen. De drie maritieme studenten, die dan tot ‘Young Maritime Representative’ worden verkozen, krijgen vervolgens gelijk een hoofdrol. Samen met de Voorzitter van Stichting Wereldhavendagen openen zij, na hun verkiezing, de Wereldhavendagen voor het publiek.

Het is voor het derde jaar dat de maritieme wereld wordt vertegenwoordigd door jongerenambassadeurs. In deze sector is nog een ruim aanbod van opleidingen en banen. Werken in deze maritieme sector vergt een bijzondere combinatie van mentaliteit en vakmanschap. Avontuurlijk, zelfstandig, no-nonsense en lef. Om dat gevoel over te brengen, gaan deze jongerenambassadeurs op pad. Zij gaan daarbij op zoek naar jongeren, man én vrouw, die een duurzame carrière willen starten binnen de maritieme wereld.

De nieuwe Young Martime Representatives worden gekozen uit een totaal van tien kandidaten. Aanstaande woensdag varen deze kandidaten, onder begeleiding van de huidige jongerenambassadeur Guus van Fulpen, mee op Zr.Ms. Zeeland van Den Helder naar Rotterdam. Hiermee worden alle kandidaten, vooruitlopend op de verkiezing, alvast op voorhand in het zonnetje gezet.