Maritime Week 2015 in teken van kennisdeling

Van 2 tot en met 7 november vindt de vijfde editie van de Maritime Week plaats. De week begint op de ochtend van 2 november met de 15e Mare Forum Ship Finance-conferentie en wordt op zaterdag 7 november afgesloten met de Open Dagen van de Damen scheepswerven en het Zeekadet Korps. Hoogtepunt, en officiële opening, is het Maritime Awards Gala op 2 november, waarbij onder andere de winnaar van de KNVTS Schip van het Jaar Prijs bekend wordt gemaakt.

Op het Maritime Awards Gala 2015, op 2 november, worden vijf prestigieuze prijzen van de Nederlandse maritieme sector uitgereikt. Reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers komen voor een prijs in aanmerking, wanneer ze hun meerwaarde voor het Nederlandse maritieme cluster hebben aangetoond, of een inspirerend voorbeeld van innovatiekracht voor anderen zijn. Het Gala wordt georganiseerd door de Stichting Maritieme Prijzen. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine en NISS vertegenwoordigd. Hoofdsponsors van het Maritime Awards Gala 2015 zijn NNPC, Wärtsilä Netherlands, Damen Shipyards Group, Europort, Huisman, Nederland Maritiem Land en Siemens Industry Software.

 

Veel van de activiteiten van de Maritime Week vinden plaats in Ahoy in Rotterdam, waar van 3 tot en met 6 november Europort wordt georganiseerd. Deze beurs heeft een sterke focus op special purpose schepen en behoort met zo’n 30.000 professionele bezoekers en 1.100 exposanten tot ’s werelds belangrijkste maritieme ontmoetingsplaatsen.

 

Andere activiteiten die in de Maritime Week zullen plaatsvinden zijn bijvoorbeeld de opening van het Maritieme Academie Holland Training Center in Harlingen, het HBO Offshore Network Symposium in Leeuwarden, de ‘Jacht op Piraten’-speurtocht voor kinderen in het Marinemuseum in Den Helder en het YoungShip Rotterdam Seminar, waarbij Arnout Damen een key note zal verzorgen.

Meer.. Maritieme Week 2015