Maritime Week Update #10: Daarom organiseren wij de Maritime Week

Watersport

In de wekelijkse Maritime Week Update deze keer aandacht voor het idee achter de Maritime Week. Want waarom stoppen zoveel organisaties een zee aan tijd in een dergelijk initiatief? Om iedereen te laten zien hoe leuk het is om in de maritieme sector te leren, te werken en te ondernemen.

De spotlights zijn van 31 oktober tot en met 9 november, ruim een week lang, gericht op de Nederlandse maritieme sector. Maak via diverse activiteiten kennis met het innovatieve karakter, de gezonde handelsgeest en duurzame focus van de sector. In de Nederlandse maritieme sector zijn zo’n 12.000 bedrijven actief. Tussen die 12.000 bedrijven vind je allerlei soorten grote en kleine bedrijven: baggerbedrijven, leveranciers van bijvoorbeeld die goudglanzende scheepsschroeven, megajachtbouwers die hun hand niet omdraaien voor jachten van 60 meter of langer, rederijen, reparatiewerven, binnenvaartondernemers, watersportfirma’s en nog veel meer.

In de voetsporen van Columbus
Volgens de laatste cijfers biedt de sector aan zo’n 181.000 mensen werkgelegenheid en over de landsgrenzen komt daar werk voor nog zo’n 61.700 mensen bij. De sector draagt met 13,8 miljard omzet (over geheel 2011) voor 2,6% bij aan het BNP (Bruto Nationaal Product) van Nederland. Wie ervoor kiest om te leren en te werken in de Nederlandse maritieme sector kan net als Columbus per schip de wereld gaan ontdekken, de mooiste jachten ontwerpen, bouwen aan een offshore platform of noem maar op! Ervaar het tijdens de Maritime Week 2013. Kijk voor het volledige programma op www.maritimeweek.nl.

Maritime Week Update
Via de Maritime Week Update wordt u wekelijks op de hoogte gebracht van de talloze activiteiten die in de Maritime Week plaatsvinden. Van 31 oktober tot en met 9 november wordt de Nederlandse maritieme sector ruim een week in de schijnwerpers gezet. Tijdens deze derde editie van de Maritime Week, wordt aandacht gevestigd op het innovatieve karakter, de gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de sector. Het thema is ‘Samen welvarend’ en de officiële start vindt plaats tijdens het Maritime Awards Gala op 31 oktober.