Maritime Week van 2 tot en met 9 november

  • binnenland

Nederland Maritiem Land (NML) organiseert dit jaar de Maritime Week van 2 tot en met 9 november. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement worden zo veel mogelijk facetten van de maritieme sector in de schijnwerpers gezet. Dit jaar staan er 25 events op het programma waarin de sector kennis en ervaring deelt en laat zien welke opleidings- en carrièremogelijkheden er zijn.

Maritime Awards Gala

Eén van de hoogtepunten van de Maritime Week is het Maritime Awards Gala. Ruim 900 maritieme professionals, politici en journalisten vieren op 4 november het innovatieve vermogen van de Nederlandse maritieme sectoren. Met als thema ‘One Innovative Force’, worden de winnaars van 5 verschillende awards bekend gemaakt, waaronder die van het KNVTS ‘Schip van het Jaar 2019’. Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, is dit jaar eregast.

De strijd voor de ‘Schip van het Jaar’ award gaat tussen grindzuiger DC Orisant van Royal IHC, superjacht Bravo Eugenia van Oceanco en het duurzame binnenvaartschip Sendo Liner, dat door Concordia Damen gebouwd is.

Campagne ‘Maritime by… you!’ voor meer bekendheid van de maritieme sector

Ook geven de maritieme sectoren tijdens het Maritime Awards Gala het officiële startschot voor de arbeidsmarktcampagne Maritime by… Deze campagne is ontwikkeld onder de vlag van Nederland Maritiem Land. De campagne is gericht op het vergroten van de bekendheid van de maritieme sector. En het enthousiasmeren van nieuw talent voor een maritieme carrière en opleiding

Overhandiging Maritieme Monitor tijdens Europort

Een ander hoogtepunt van de Maritime Week is de vakbeurs Europort van 5 tot en met 8 november is Ahoy in Rotterdam. De beurs is een zakelijke ontmoetingsplaats voor de maritieme industrie in Europa; met een focus op gespecialiseerde scheepvaart. Er staan meer dan 1000 exposanten en er worden zo’n 27.000 bezoekers verwacht. Op deze beurs overhandigt minister Cora van Nieuwenhuizen op 7 november de Maritieme Monitor 2019 aan de sector. Hierin staat de status van de maritieme sectoren beschreven en is opgesteld door Ecorys, Erasmus Universiteit Rotterdam en CBS, samen met de Nederlandse brancheverenigingen en Nederland Maritiem Land. Daarnaast organiseert Netherlands Maritime Technology tijdens de vakbeurs 4 masterclasses op het gebied van innovatie en duurzaamheid in het maritieme domein.

CareerLab

Tijdens Europort zijn er activiteiten die voortvloeien uit de arbeidsmarktcampagne Maritime by… Het CareerLab is een fysieke ontmoetingsplaats waar alle activiteiten in het teken staan van werken, leren en communiceren over de maritieme en logistieke sector. Bezoekers kunnen een cv-check laten doen en in gesprek gaan met de arbeidsmarkt- en studieadviseurs van Watertalent.

Open dagen van mbo tot TU

De Maritime Week heeft naast Europort ook nog andere activiteiten gericht op opleidings- en carrièremogelijkheden in de maritieme sectoren. Er zijn open dagen van hogescholen met maritieme opleidingen in Amsterdam, Den Haag, Groningen en Rotterdam, de mbo’s Noorderpoort en HMC en er zijn proef mini-colleges Maritieme Techniek te volgen aan de TU Delft.

Compleet overzicht

Ga voor het complete overzicht naar https://maritimebyholland.nl/home/maritieme-evenementen/?view=list-view&latlng=&event_type=maritieme_week

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten