Mark Rutte laat zich informeren over eerste elektrische sleepboot

Minister-President Mark Rutte heeft zich op 8 oktober in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland) laten informeren, over de bouw van de eerste volledig elektrische sleepboot ter wereld. Deze wordt in samenwerking met de havenautoriteiten en Damen Shipyards ontwikkeld, met als doel om een nieuwe standaard voor elektrische sleepboten neer te zetten.

Tony Gibson, CEO Ports of Auckland, Premier Rutte, Rob Willihagen, Marine Technical Superintendent en Sjoerd de Bruin, Damen Shipyards.

De werf heeft in samenwerking met diverse partners het ontwerp voor de nieuwe sleepboot klaar. In maart 2020 wordt het eerste staal gesneden en de kiel gelegd en vanaf het vierde kwartaal 2021 is de sleepboot moet de sleepboot varen in de haven van Auckland. De nieuwe volledig elektrische sleepboot is een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van elektrificatie, innovatie en duurzaamheid binnen de maritieme sector.

De Minister-President is tijdens een rondvaart door de haven van Auckland over dit project en de duurzame ontwikkelingen in de haven geïnformeerd.

Mark Rutte aan boord van een sleepboot in de haven van Auckland.