Mark Rutte viert 10 jaar YES!Delft en startup succes op Network Event

Toen Mark Rutte, destijds Staatssecretaris van Onderwijs, in 2005 incubator YES!Delft opende, was het concept van versneld innoveren en ondernemen nog vreemd in Nederland. Over startups werd weinig gesproken en de budgetten voor R&D waren klein. De Technische Universiteit Delft, Gemeente Delft en TNO waren een van de eersten die zich waagden aan kennisvalorisatie en het stimuleren van bedrijvigheid met de oprichting van YES!Delft.

Inmiddels waait de ondernemende wind uit Delft echter door heel het land en ver daarbuiten. In de afgelopen tien jaar werden honderden technieken gepatenteerd en meer dan 150 startups versneld met unieke programma’s zoals het YES!Delft LaunchLab.

Onze bedrijven zijn anno 2015 actief in meer dan 80 landen, gezamenlijk goed voor een geïnvesteerd vermogen van meer dan 130 miljoen euro en meer dan 1000 arbeidsplaatsen. We groeien komend jaar dan ook naar een tweede pand.

Met een plek in de UBI Index 2014 hoort YES!Delft bij de beste incubators van Europa, mede dankzij de succesverhalen van bedrijven zoals Ampelmann, Senz, Epyon, Ephicas, Lacquey, Eternal Sun en Nerdalize. Steeds vaker haken grote bedrijven aan bij startups en nemen hun innovatiemodellen bij YES!Delft onder de loep.

Startups krijgen steeds meer gewicht in Nederland. En daar staan we graag bij stil tijdens het YES!Delft Network Event 2015. Op 18 mei a.s. vieren we tien jaar YES!Delft en blikken terug en (vooral) vooruit op technische innovatie en ondernemerschap in Nederland (en ver daarbuiten!).

Het YES!Delft Network Event 2015 – 10 Years of Impact!
Dat doen we in een show vol innovatie met host Rens de Jong (BNR) en samen met Minister President Mark Rutte,  Neelie Kroes, verschillende investeerders, alle YES!Delft ondernemers en de absolute top van het bedrijfsleven. We nodigen je graag uit voor deze bijzondere jubileumeditie van het Network event!

Op de gastenlijst o.a:  
Jan Hommen (ceo KPMG)
Wim Pasteuning (cto Fokker)
Jeroen van der Veer (o.a. Shell, ING)
Paul Smits (cfo Port of Rotterdam)
Alfons Goos (Managing Director ABB Benelux)
Hans de Jong (ceo Philips BeNeLux)

Manifest van Delft – Principles for Corporate & Startup Cooperation
Voorafgaand aan het reguliere programma van het Network Event vindt een speciaal Pre-Event plaats waarin een selecte groep ‘captains of Industry’ en YES!Delft ondernemers het gesprek aangaan over de Principles for Corporate & Startup Cooperation. Dit document – het Manifest van Delft, i.s.m KPMG – zal worden aangeboden aan Neelie Kroes en omvat richtlijnen voor succesvolle samenwerking tussen startups en corporaties. Hoe kunnen grote bedrijven meer ‘startupvriendelijk’ worden? En welke maatregelen zijn nodig om elkaar beter te vinden in de markt?

Meer…. YES!Delft Network Event 2015