Mark Turner nieuwe CEO Volvo Ocean Race

Mark Turner gaat vanaf 7 juni Knut Frostad opvolgen als CEO van Volvo Ocean Race. Mark Turner: “Het is voor mij een behoorlijke verantwoordelijkheid om het leiderschap van Knut over te nemen. Hij heeft uitstekend werk geleverd door de race om te vormen tot het grootste en commercieel meest levensvatbare evenement van topniveau in de zeilsport.”

Henry Stenson, bestuursvoorzitter van de Volvo Ocean Race, sprak zich verheugd uit over de aanstelling van Turner: “Het is een lang en diepgaand proces geweest, maar ik weet dat we in Mark de juiste persoon hebben gevonden om deze uitdagende rol op zich te nemen. We hebben een man nodig met expertise, vastberadenheid en visie om het evenement naar een volgend niveau te tillen na al het goede werk van Knut. Mark beschikt ruimschoots over al deze kenmerken. De toekomst onder zijn leiding ziet er enerverend uit.”

“Ik hoop zeker dat ik waarde en visie kan toevoegen aan het geweldige team dat reeds in Alicante werkzaam is. Dat ik daarmee tevens kan helpen bij het inspireren en betrekken van meer fans, zeilers en sponsors in de toekomst” aldus Turner.

Mark Turner nam in 1989 deel aan de Whitbread Round-the-World en in de editie van 2014-15 was hij het brein achter het Dongfeng Race Team-project. Turner nam zelf deel aan diverse toonaangevende zeilevenementen, zoals de Transat Jacques Vabre en de Mini Transat. Hij maakte pas echt naam als brein achter de geslaagde Vendee Globe-campagne van Ellen MacArthur in 2001.

Turner treedt volledig terug als zowel bestuursdirecteur als aandeelhouder van OC Sport. Turner, die tevens een fervent fietser, zwemmer en skiër is, neemt nu eerst een periode vrijaf alvorens aan zijn nieuwe verantwoordelijkheden met de race te beginnen. De dertiende editie in 2017-18 start in oktober 2017.

Meer… Volvo Ocean Race 

 

Related news

List of related news articles