Medewerkers bekneld geraakt bij Prinses Beatrixsluis

Gisteren, maandag 3 juni, einde van de ochtend, zijn 2 medewerkers van aannemingscombinatie Sas van Vreeswijk bekneld geraakt tijdens werkzaamheden aan de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein.
Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur in een ruimte naast de sluisdeur, waar het contragewicht heen en weer beweegt. Beide personen zijn door de brandweer bevrijd en licht gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Prinses Beatrixsluis personen raakte bekneld Foto RWS 4-6-2019
Prinses Beatrixsluis. Foto, RWS.

Volgens de brandweer was een contragewicht van een van de sluisdeuren op hen terechtgekomen. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurd is.

Sas van Vreeswijk voert renovatiewerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis in opdracht van Rijkswaterstaat.

Werkzaamheden Prinses Beatrixsluis

In de heftoren van de westelijke sluiskolk worden momenteel renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. Zo is de aandrijfconstructie vervangen. Deze aandrijving zorgt ervoor dat de sluisdeur verticaal op en neer kan gaan waarbij een contragewicht voor tegengewicht zorgt. De medewerkers zijn bekneld geraakt bij het contragewicht. Na onderzoek in het ziekenhuis konden zij in de avond met lichte verwondingen naar huis.

Stremming 2e sluiskolk

Sluiskolk 2 is preventief gestremd waardoor al het scheepvaartverkeer door de nieuw aangelegde 3e sluiskolk geschut wordt. Het is nog onbekend wanneer de 2e sluiskolk weer open gaat.